Vuoden 2020 suosituimmat blogikirjoitukseni

Tätä vuotta on enää puolisentoista päivää jäljellä, joten on aika taas käydä Omavaraisuushaasteen vuosi kokonaisuudessaan läpi. Tänä vuonna teemana oli tulojeni maksimointi ja se kuinka pyrin saavuttamaan 100 000 vuoden bruttotulot tänä vuonna.

Pääsenkö tavoitteeseen? Se nähdään ensi viikolla, mutta tällä kertaa haluan käydä läpi Omavaraisuushaasteen vuoden ja kaikki suosituimmat, kommentoiduimmat sekä luetuimmat blogitekstit vuoden 2020 varrelta.

Lähdetään siitä, kuinka paljon olen tänä vuonna tuottanut tekstiä Omavaraisuushaasteeseen, muodossa tai toisessa.

Olen kirjoittanut tänä vuonna:

– 117 kirjoitusta, joissa on 
– keskimäärin 1 188 sanaa eli
– vuodessa yhteensä olen kirjoittanut 138 996 sanaa

138 996 sanaa  on aivan järkyttävä määrä tekstiä, vaikka kirjoittamista rakastankin. Tiesitkö, että keskimäärin suomalaisessa romaanissa on n. 53 000-66 600 sanaa, joten tuosta saisi käytännössä kaksi kirjaa aikaiseksi! Näiden blogitekstien lisäksi olen luonnollisesti myös edistänyt sijoituskirjaani, josta minulla on toivottavasti lisää kerrottavaa jo ensi vuonna.

Olen sijoituskirja-projektistani kontaktoinut jo kustantamoja ja isotkin kustantamot osoittivat kiinnostusta jo pelkkään ajatusraakileeseen kirjasta. Nyt jäljellä onkin enää raakileen muokkaaminen kirjaksi ja sen miettiminen haluanko julkaista sen vain omana e-kirjana vain ihan virallisesti omalla nimelläni isosta tunnetusta kustantamosta.

Joka tapauksessa, omien tekstieni lisäksi vähän lisää statistiikkaa blogin osalta.

Lukijani taas ovat tänä vuonna:
– kasvaneet viime vuoden 25 000 kuukausittaisesta lukijasta hieman yli 35 000 lukijaan!
– kirjoittaneet yhteensä 750 kommenttia blogiini (kiitos jokaisesta, kommentit ja keskustelut tekevät blogin kirjoittamisesta paljon mukavampaa)!
– viettäneet blogissani keskimäärin 2 minuuttia ja 32 sekuntia aikaa per käyntikerta

Kuten olen aiemminkin sanonut, kommentit ovat tämän bloggaamisen suola ja mikään määrä lukijoita ei korvaa hyvää ja rakentavaa keskustelua tekstien kommenttipalstassa. Onkin mahtavaa nähdä, että kommentteja on tullut näin paljon tasaisesti läpi vuoden ja lukijoidenkin määrä kasvanut aivan massiivisesti.

Vuoteen 2020 on mahtunut paljon muutakin kuin koronaa

Olit sitten uusi tai vanha Omavaraisuushaasteen lukija, olet todennäköisesti missannut jonkun tämän vuoden parhaista, luetuimmista tai kommentoiduimmista kirjoituksistani – toivonkin, että tämä kirjoitus auttaa sinua löytämään uusia mielenkiintoisia tekstejä tämän vuoden varrelta.

Blogini tarjoaakin käytännössä sisältöä kenelle tahansa, joka on taloudesta ja rahasta edes jollain tavalla kiinnostunut ja alla olevat top-listat kuvastavat sitä mielestäni erittäin hyvin.

Toivon, että löydät tästä tekstistä vielä luettavaa vuoden loppuun, jos olet mielenkiintoisia tekstejä missannut vuoden varrella – sen verran paljon niitä on tullut kirjoiteltua!

Matkani taloudelliseen riippumattomuuteen – 2020

Nettovarallisuuteni saavutti 200 000 euron rajan, vain kaksi vuotta 100 000 rajan ylittämisen jälkeen!

Vuonna 2018 ylitin sen maagisen 100 000 nettovarallisuuden rajan. Sen jälkeen vauhti on ollut aivan käsittämätöntä kiitos säästeliään elämäntyylini, nopeasti kasvavan palkkatason sekä monen oikean sijoituspäätöksen ja monen sijoitusvirheen myöntämisen jälkeen. Onnistuinkin tienaamaan toisen 100 000 euroa vain kahdessa vuodessa – ensimmäisessä meni lähes 10 vuotta!

Top 5 vuoden 2020 luetuimmat kirjoitukset

1. Ruokakorivertailu 2020 – Prisma vs. Lidl vs. Citymarket
2. Nordnetin listautumisanti-analyysi – erinomaista ei saa halvalla
3. 25 työtä, joilla saat yli 4000 euron kuukausitulot!
4. Nordnetin uudet rahastot – synteettiset ja fyysiset rahastot tarkastelun alla
5. Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittaminen

Ruokakorivertailu jatkoi ei niin yllättäen luetuimpana kirjoituksena – aihe on kuitenkin niin universaali, että koskettaa montaa muutakin kuin niitä, jotka ovat taloudesta muuten kiinnostuneet. Nordnet-aiheiset tekstit olivat myös kovaa valuuttaa menneenä vuonna ja niiden suosio yllätti itsenikin.

Erityisen iloinen olen myös siitä, että kiinalaisia osakkeita käsittelevän kirjoituksen löysi niin moni, koska onnistuin siinä mielestäni tiivistämään erittäin hyvin faktat, mahdollisuudet ja riskit kiinalaisiin osakkeisiin sijoittamisesta.

Top5 vuoden 2020 eniten keskustelua herättäneet kirjoitukset

1. Kaveripiirisi ja läheisesi tekevät sinusta köyhän – tai rikkaan
2. Näin tienaan 100 000 euroa tänä vuonna
3. Näin jaamme kulut parisuhteessa tyttöystäväni kanssa
4. Töihin ulkomaille – 16 maan ja alueen elinkustannus- ja palkkavertailu
5. Menetin valtavasti rahaa, koska en saanut sijoituslainaa

Olen äärettömän iloinen, että vuoden eniten keskustelua herättänyt kirjoitus oli juuri se, jonka kanssa itsekin painin eniten ja jonka julkaisu jopa vähän pelotti vähän, vaikka anonyymina kirjoitankin. Rahan ja ihmissuhteiden sekoittaminen on aina tulenarka aihe, mutta keskustelu, jota kommenteissa käytiin, oli erinomaista. Suosittelen ehdottomasti lukemaan tekstin ja sen kommentit, jos satuit kirjoituksen missaamaan aiemmin tänä vuonna!

Muuten keskustelua herätti ehkä hieman yllättäenkin moni erittäin eri aiheita käsittelevä teksti. Koskaan ei tiedä, mikä keskustelua herättää.

Matka 100 000 euron vuosituloihin – kohokohdat

Ihmiskoe – vuosi maksimoijana
Uusi sijoitusstrategia ja askelmerkit FIRE:een
Syyskuun kuukausikatsaus – kuukausituloni nousivat yli 10 000 euron!
Näin kirjoitin kirjan kahdessa päivässä ja julkaisin sen Amazonissa
Tienaa rahaa helposti netissä – faktaa vai fiktiota? 

Maksimointivuodessa oli paljon hyötytekstejä sekä omakohtaisia tekstejä. Moni teksti nousi myös muille listoille tässä kirjoituksessa, mutta yllä vielä mielestäni mielenkiintoisimmat löydöt maksimointivuodeltani.

Parhaat sijoitusaiheiset tekstit vuodelta 2020

1. Voiko kenestä vain tulla miljonääri? Kyllä. 
2. Näin monta euroa eläkettä olen tienannut 29-vuotiaana – mutta tulenko koskaan saamaan sitä? 
3. Myin koko 100 000 euron sijoitussalkkuni ja nyt kerron miksi
4. Kuka pelastaisi maailmantalouden? 
5. Uusi sijoitusstrategiani voitti indeksin 12,79%-yksilöllä vain puolessa vuodessa

Vaikka moni saattaa blogiani pitää sijoitusblogina, kirjoitin ehkä kaikista vähiten sijoitusaiheita sisältöä tänä vuonna. Syynä ehkä se, että keskityin analyseeissä lähinnä IPO-analyyseihin ja muuten kirjoitusteni pääpaino oli henkilökohtaisen talouden asioissa. Ensi vuonna oletan, että sijoitusaiheiset tekstit yleistyvät jälleen hieman blogissani, koska olen huomannut monen lukijan niitä kaipaavan.

Vuoden 2020 henkilökohtaiset lempitekstini

Ensimmäisenä haluan nostaa esiin neliosaisen tekstisarjan, joka liittyi tiukasti maksimointivuoteen sekä itsensä kehittämiseen. Tein vuoden aikana laajat ja erittäin kiitellyt tekstit, jotka auttavat ketä vain uran viemisessä eteenpäin.

Jos siis haluat ottaa urallasi seuraavan askeleen tai vain löytää töitä, suosittelen lukemaan tämän neliosaisen tekstisarjan ajatuksella. Voin luvata, että vinkit oikeasti toimivat, koska olen niitä kaikkia omalla työurallani hyödyntänyt.

1. Näin teet täydellisen CV:n, jolla erotut joukosta 
2. Näin teet täydellisen työhakemuksen ja cover letterin
3. Tämän takia sinun pitää tehdä LinkedIn-profiili ja näin teet vetävän LinkedIn-profiilin
4. Älykkyys ja persoonallisuuskokeet työnhaussa

Työssä kehittymisen lisäksi kirjoitin siitä, kuinka saavutin 29-vuotiaana jo jotain, mitä pidin lapsena mahdottomana kotioloistani johtuen. Mitä tämä oli? Vastauksen löydät tästä tekstistä.

Viimeisenä vuoden kirjoituksena haluan nostaa tekstin, joka käsittelee ennakkoluuloja ja sitä, kuinka ennakkoluulot ja tyhmät oletukset ihmisen kiinnostuksenkohteista haittaa meitä kaikkia sekä yhteiskunnan kehittymistä. Tämän tekstin voit lukea täältä – teksti on ylivoimaisesti omasta mielestäni vuoden aliarvostetuin tekstini ja yllättävän vähän keskustelua herättänyt.

Kiitos menneestä vuodesta ja hauskaa sekä vaurasta uutta vuotta kaikille lukijoille – yhteinen matkuu yhtä jännittävänä myös ensi vuonna!


P.S. Muista myös seurata blogiani sosiaalisessa mediassa! Löydät Omavaraisuushaasteen kaikista isoista sosiaalisista medioista ja siellä blogiani seuraamalla saat aina tiedon kun julkaisen uuden kirjoituksen.

Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2020 suosituimmat blogikirjoitukseni”

Jätä kommentti