Vuoden ensimmäinen bonusostos

Osakeostostrategiaani siis kuuluu se, että ostan kerran kuukaudessa n. 1300 eurolla tiettyjen kriteereiden mukaan. Olen kuitenkin antanut itselleni luvan poiketa strategiasta, mikäli onnistun säästää extrarahaa tililleni. Nämä bonusostokset eivät saa häiritä kuukausittaisia strategian mukaisia ostoksiani, vaan saan tehdä näitä vain, mikäli minulla riittää varmasti rahaa loppuvuodeksi strategian mukaisiin ostoksiini.

Maalis-huhtikuun vaihteessa päätin lykätä viimeisten opintotukieni palauttamista Kelalle toukokuulle, joten minulla jäi rahaa säästöön sen verran, että pystyin tekemään vuoden ensimmäisen bonusostoksen. Mikäli laskelmani pitävät paikkaansa, pystyn todennäköisesti tekemään tänä vuonna 4 ylimääräistä ostosta strategiani mukaisen 12 lisäksi.

Se, mitä ostin ei ole varmaan kenellekään blogiani viime aikoina seuranneena suuri yllätys. Lisäsinkin entisestään Qualcommin osuutta salkussani. Olen Qualcommista kirjoittanut jo harvinaisen moneen otteeseen ja se onkin kasvanut jo salkkuni 4. suurimmaksi omistukseksi. Uskon Qualcommin olevan keskipitkällä aikavälillä (5-10v) erinomainen sijoitus, joka hyötyy vahvasti 5G:stä, itseohjautuvista autoista sekä yleisesti siitä, että sirullisia laitteita on maailmassa koko ajan enemmän.

Aikaisempia Qualcomm-kirjoituksiani vanhimmasta uusimaan löytyy täältä:

1. Apple-selkkauksen alku
2. Yritysostoja, sakkoja ja lisää oikeusjuttuja
3. Qualcomm vs. Broadcomm part 1
4. Qualcom vs. Broadcomm-saaga part 2

Nykyhinnalla Qualcomm maksaa n. 4% osinkoa ja kasvatti juuri osinkoaan 9%. Kunhan isoin ja merkittävin oikeusjuttu Applen kanssa selviytyy tänä vuonna ja Qualcommin NXP ostos saa viimein hyväksynnän myös Kiinan viranomaisilta (8/9 viranomaisista on jo hyväksynyt ostoksen), kunhan Trump ja Kiina lopettavat nokittelun, nousenee Qualcomm todennäköisesti lyhyellä aikavälillä vähintään sen 20%, kun sen ympärillä oleva epävarmuus katoaa. Markkinathan tunnetusti vihaavat epävarmuutta, josta syystä Qualcommin osake onkin pysynyt järjettömän halvalla tasolla jo vuoden verran. Samalla myös osingot tulevat myös kasvamaan jatkossa ja mieluusti myös nopeaa tahtia.

Kuten mikään muukaan firma, myöskään Qualcomm ei ole immuuni markkinoiden yleiselle heilunnalle. Jos markkinat siis romahtavat, tulee myös Qualcommin kurssi romahtamaan entisestään perässä. Minut löytää myös silloin ostolaidalta.

Qualcomm on malliesimerkki vahvasta ja hyvästä yrityksestä, joka on poikkeuksellisen suurissa väliaikaisissa ongelmissa. Vaikka molempien epävarmuuksien (Applen oikeusjutun, että NXP:n yritysoston) oletetaan selviävän tämän vuoden loppuun mennessä, vaatii Qualcommin pitäminen salkussa kylmiä hermoja. En odota tänä vuonna juuri kehitystä osakkeen hinnassa, vaan jossain ensi vuoden toisella puoliskolla. Tämän takia Qualcommia salkkuuni tulikin lisää osakkeen hinnan tippuessa alle 50 dollarin 32 kappaletta eli 1318,29 eurolla.

4 kommenttia artikkeliin ”Vuoden ensimmäinen bonusostos”

    • Jep kassavirta on aika heikoissa kantimissa ainakin niin kauan kuin Applen kanssa saadaan sopu. Tällä hetkellä maksamattomia korvauksia Applella ja sen alihankkijoilta Qualcommin lisensseistä on ainakin yli 2 miljardia dollaria. Toivon ja oletan, että homma saadaan maaliin samalla diilillä kuin aasialaisten valmistajien kanssa ja Qualcomm pääsee keskittymään täysillä 5G:he ja NXP:n integroimiseen.

      Vastaa

Jätä kommentti