Vuoden luetuimmat ja parhaat kirjoitukset – 2021

Vuosi 2021 on jo lähes kokonaan takanamme ja Omavaraisuushaasteen osalta vuoteen mahtui aivan valtavasti jälleen asioita. Samalla voin suoraan sanoa, että vuosi oli koko elämäni kiireisin koronasta huolimatta. Alkuun hieman tilastoja Omavaraisuushaasteesta tänä vuonna.

Olen kirjoittanut tänä vuonna:
– 119 kirjoitusta, joissa on
– Keskimäärin 1 379 sanaa eli
– Vuodessa yhteensä olen kirjoittanut 162 729 (viime vuonna 138 996) sanaa blogiin sekä 80 000 sanaa sijoituskirjaani, joka on tällä hetkellä editointivaiheessa.
– Tämän lisäksi myös keskustelua käytiin blogissa ahkerasti tänä vuonna ja pelkästään lukijoilta kommentteja tulikin yli 700, kiitos niistä ja jokaisesta sähköpostista sekä someviestistä, joita olen saanut. Ne ovat bloggaamisen suola, oli kyse rakentavasta kritiikistä tai vain neuvojen pyytämisestä tai ihan kiitoksesta! 

Olen siis kirjoittanut tänä vuonna heittämällä yli 200 000 sanaa, joka on aivan järjetön määrä tekstiä, kun miettii, että esim. viime vuonna kirjoitin n. 130 000 sanaa tekstiä, joka sekin on kahden suomalaisen romaanin verran. Kuvittelin, että viime vuonna kirjoitin paljon, mutta tänä vuonna vein kirjoittamisen aivan uudelle tasolle. Uskon, että tämä tulee todennäköisesti olemaan tekstin määrässä peak-vuoteni ellen joskus ala vapaaksi kirjailijaksi / bloggaajaksi.

Kun miettii, että samaan aikaan olen ollut tänä vuonna töissä enemmän kuin koskaan, aloittanut uuden harrastuksen sekä onnistunut jopa pitämään sosiaalisen elämäni ennallaan, on vuosi ollut äärimmäisen hektinen ja aikaansaava.

Asiat, joista olen vähentänyt, ovat lähinnä oma laatuaika, vaikka kirjoittaminenkin usein sitä on. Onnekseni vuoteen on mahtunut laatuaikaa muutaman uuden videopelijulkaisun muodossa – ei kuitenkaan niin paljon kuin edellisenä vuotena. En myöskään ehtinyt lukea kirjoja yhtä paljon kuin haluaisin.

Koen kuitenkin, että nykyinen tahtini tehdä asioita ei ole optimi itselleni ja priorisoinkin asioita hieman ensi vuodelle, josta kirjoitan tarkemmin ensi vuoden alussa. Ei hätää, blogi ei ole loppumassa tai mitään sinne päinkään, joten sitä ei tarvitse pelätä. Priorisointia kuitenkin ensi vuonna tapahtuu kaikilla osa-alueilla, jotta saan etenkin kirjaprojektini saatettua loppuun kunnialla.

Vuoteen on mahtunut paljon ja ensi vuoteen mahtuu aivan yhtä paljon

Olit sitten uusi tai vanha Omavaraisuushaasteen lukija, on mahdollista, että olet missannut jonkun tämän vuoden parhaista, luetuimmista tai kommentoiduimmista kirjoituksistani. Jotkut vanhatkin kirjoitukset ovat saaneet uuden elämän, kiitos Googlen, tänä vuonna, joten vuoden luetuimpien tekstien tilastot saattavat yllättää.

Blogini pyrkiikin tarjoamaan kaikille jotain, jotka ovat taloudesta jollain tasolla edes kiinnostuneita. Tuttuun tapaan, listaankin parhaat blogitekstit neljään osioon tänä vuonna.

– Taloudellinen riippumattomuus
– Minimalismi ja säästäminen
– Sijoittaminen
– Rahan tekeminen

Mukaan on mahtunut – vaikka itse sanonkin – jälleen erittäin laadukkaita tekstejä ja tekstejä, joiden sisällöstä olen aidosti ylpeä. Toivonkin, että tsekkaat tekstit, mikäli aihe sinua yhtään kiinnostaa, olen varma, että saat asioihin hieman uutta näkökulmaa tekstien avulla, koska itse ainakin oivalsin asioita ihan itse tekstejä kirjoittaessani. Miltä siis näiden aiheiden parhaat tekstit tältä vuodelta näyttävät?

Matkani taloudelliseen riippumattomuuteen – 2021

1. Tulen olemaan taloudellisesti riippumaton 39-vuotiaana – näin teen sen
2. Nettovarallisuuteni kasvoi 300 000 euroon
3. Mitä tekisin taloudellisen riippumattomuuden saavutettuani? Unelmani vuonna 2021

Parhaat Minimalismi ja säästäminen – aiheiset kirjoitukset vuodelta 2021

1. 5 avainkysymystä neljään elämän isoon päätökseen
2. Hedonistinen adaptaatio – kun mikään ei riitä
3. Kuinka paljon kulutin vuonna 2020 ja mitä se kertoo minusta?

Parhaat sijoittamisaiheiset tekstit vuodelta 2021

1. Kannattaako treidaus? Yli 90% treidaajista epäonnistuu
2. Nokian osake on ollut pitkään suomalaisen kansankapitalismin isoin vihollinen
3. Synteettinen vai fyysinen ETF – katso kumpi sinun rahastosi on
4. Tämän takia kiinteistörahastoihin ei kannata sijoittaa

Parhaat rahan tekemiseen liittyvät tekstit vuodelta 2021

1. Tuplasin palkkani kolmessa vuodessa – näin neuvottelet itsellesi palkankorotuksen
2. Pitäisikö vaihtaa työpaikkaa? Kyllä
3. Koulumenestykselläsi ei ole mitään väliä lukion jälkeen
4. Luin vuodessa 45 kirjaa, kirjoitin 117 blogitekstiä ja neuvottelin 2 palkankorotusta – näin sain kaiken irti koronaeristyksestä
5. Jos et ole optimisti, on vaikea menestyä ja olla onnellinen

Entäpä sitten vuoden luetuimmat tekstini? Bloggaajana mielenkiintoista on se, että usein parhaat tekstit eivät ole koskaan luetuimpia ja on erittäin vaikea ennustaa, mikä teksti nousee aina suosikiksi (ja hakukoneiden suosikiksi), mutta tänä vuonna tämä osuus oli yllättävän selkeä, koska vuodesta 2021 tuli ennätyksellinen osakeantien vuosi Suomessa. Top5 luetuimmat tekstini olivatkin seuraavat.

Top 5 vuoden 2021 luetuimmat kirjoitukset

1. Kempower listautumisanti-analyysi
2. Modulight listautumisanti-analyysi
3. Volvo Cars listautumisanti-analyysi
4. Kuulun ikäluokkani parhaimpaan tulokymmenykseen – näin paljon siihen tarvitaan
5. Orthex listautumisanti-analyysi

Tästä näkee aika hyvin myös, että kaikki annit, jotka olivat luetuimpia kirjoituksiani, nousivat myös ensimmäisinä kaupankäyntipäivinä merkittäviä määriä – kaikki Volvoa ja Orthexia lukuunottamatta yli 40%. Analytiikka listautumisantien takana onkin äärimmäisen mielenkiintoista ja olen huomannut, että etenkin antien ääripäiden menestystä pystyn ennustamaan käytännössä blogini kirjoitusten lukijamäärällä – tämä tieto on siis oikeasti rahanarvoista – etenkin jos vain hakee pikavoittoja osakeanneista.

Kirjoitankin tammi-helmikuussa vuoden 2021 listautumisanneista ja tästä datasta tarkemmin, koska uskon, että sieltä näkee tietynlaisia trendejä ja mielenkiintoisia tietoja myös kaikille, jotka ovat listautumisanneista kiinnostuneet.

Top3 vuoden 2021 eniten keskustelua herättäneet kirjoitukset

1. Tulen olemaan taloudellisesti riippumaton 39-vuotiaana – näin teen sen
2. Bioretec listautumisanti-analyysi
3. Näin minusta tuli hyvätuloinen – työurani vauvasta tähän päivään

En ole sinällään yllättynyt, että eniten tänä vuonna keskustelua herätti THE FIRE-tekstini, jossa kerron kymmenen vuoden tavoitteeni ja tavat sekä syyt päästä taloudelliseen riippumattomuuteen kymmennessä vuodessa. FIRE herättää aina paljon keskustelua ja olin asiaa paljon myös itse pohtinut ennen tekstin julkaisua, joten olen iloinen, että tekstissä edelleen käydään hyvää keskustelua FIRE:stä ja sen järkevyydestä ja oikeastaan koko määritelmästä. Ehdoton lukusuositus siis tämän vuoden kommentoiduimalle tekstille, jos et ole sitä viel lukenut, koska siinä tiivistyy oikeastaan koko pointti, miksi sijoitan!

Top 3 vuoden 2021 henkilökohtaiset lempitekstini

1. Näin minusta tuli hyvätuloinen – työurani vauvasta tähän päivään
2. Työpaikan vaihtaminen – 4 tarinaa ja vinkit siihen, miten teet sen sujuvasti
3. Seuraa intohimojasi voi olla huono uraneuvo nuorelle

Toivottavasti tästä kirjoituksesta löytyi paljon mielenkiintoista luettavaa näin uuden vuoden kynnyksellä – ehkä jokin näistä kirjoituksista auttaa sinua tekemään hyvän muutoksen ensi vuodelle! Tässä kohtaa tavallisesti toivotan hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille, mutta jos kaikki menee hyvin, yksi teksti on tulossa vielä uudenvuoden aattona blogiini ennen vuoden vaihdetta. Teksti, jonka todellakin toivon pääseväni kirjoittamaan.

 

Oletko uusi lukija ja oletko kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta? Aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa yli 500 tekstiä, joten olen varma, että löydät uutta mielenkiintoista luettavaa.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

 

Jätä kommentti