Vuoden ostokset tehty ja DNA-anti

Vaikka saatan välillä kuulostaa papukaijalta, toistan sen aina – tavoitteeni on siis ollut tänä vuonna ostaa joka kuukausi tasaisella euromäärällä osakkeita. Brexitin myötä lipusin suunnitelmasta viikolla, mutta muuten olen pysynyt yksi sijoitus/kuukausi tahdissa. Ei ole vielä joulukuu, mutta olen silti tehnyt vuoden kaikki sijoitukseni.

Syynä DNA:n anti. Suunnitelma siis meni mönkään yhdellä päivällä, sillä DNA:n osakkeet ilmestyivät tänään salkkuuni. Sain 105/110 tilatuista, mielestäni kohtuulliseen 10,10e:n listautumushintaan. Osinkoprosentiksi tämä tekee 5,5%, joka on hyvä vertailussa TeliaSoneraan ja Elisaan. Mutta mitä ostin marraskuussa?

Luonnollisesti, lisää teleoperaattoreita! Toisin sanoen marraskuussa salkkuuni ilmestyi lisää TeliaSoneraa, jota on näkemykseni mukaan lyöty aivan järjettömästi viime aikoina kun ostohinnallani osinko asettuu 5,8% kieppeleille minimissään ensi vuonna. TeliaSoneran osuuteni salkussa on kivennyt jo ohi yhden salkkuni kulmakiven, joten on aika jäähdytellä vähän teleoperaattorien suhteen.

Todennäköisesti seuraavana ostokohteenani on IT-alalta Qualcomm tai Tieto tammikuussa.

Sitten siitä DNA:sta. koska pidän teleoperaattoreista ja niiden liiketoimintamallista, olen lyhyen sijoitushistoriani aikana omistanut nyt kaikkia suomalaisia teleoperaattoreita. Elisat myin aikanaan 100% voitolla, koska kurssi oli mielestäni saavuttanut huipun. Taitaa olla ensimmäinen täysin onnistunut myyntini koskaan, koska sen jälkeen Elisa on vain junnannut paikallaan.

Tuntuu, että osakeanneissa ihmiset etsivät pikavoittoja. Mieleeni tulee vähän IT-kupla-ajat (vaikka toki olin silloin alle 10v). LISTAUTUMISTA. ILMAISIA PIKAVOITTOJA KAIKILLE! Ja yhtäkkiä ihmiset olivat ihmeissään kun DNA:n antia ei ylimerkitty heti ja osake ei raketoinut kymmeniä prosentteja Vincitin tyyliin ensimmäisenä päivänä. Jos odottaa teleoperaattorista pikavoittoja, kärsii pahasta vauhtisokeudesta, joka vaatii pikaista hoitoa.

Itse olen iloinen, ettei antia ylimerkitty heti, koska tämä johti siihen, että osakkeen hinta jäi halvemmaksi, jolloin osinkotuottokin kasvoi. En oikeastaan näe syitä, miksi myisin teleoperaattoreita salkustani edes pitkällä aikatähtäimellä. Kyse on kuitenkin yksi ehkä stabiileimmista ja tylsimmistä aloista koko maailmassa. Ja jos jännitystä kaipaa, TeliaSoneran maailmanseikkailut sentään tuovat vähän väriä tähän muuten niin tylsään ja harmaaseen 5-6% tuottoon.

Tämä vuosi olikin sitten sijoitusten osalta tässä, ja on aika kerätä vähän vararahastoa ensi vuotta varten – tai polttaa kaikki (pikku)jouluun. Vuoden vaihdetta varten olenkin suunnittellut kaikkia jännittäviä uudistuksia Omavaraisuushaasteen varalle, joten odotan sitä innolla.

6 kommenttia artikkeliin ”Vuoden ostokset tehty ja DNA-anti”

    • Aivan totta. Itselläni vain ovat tupakka-, alkoholi- ja puolustusteollisuus kokonaan poissa sijoituslistoilta. Olen sen verran viherhippi. Ja toisaalta, jos maailman suurin rahasto sijoittaa vastuullisesti, niin minunkin pitäisi onnistua siinä.

      Vastaa

Jätä kommentti