Vuoden Sijoittaja 2023

15 vuotta sijoittamista, vähän yli 700 talousblogitekstiä ja yhden sijoituskirjan kirjoittaminen on vienyt minut siihen pisteeseen, että olen ehdolla Vuoden Sijoittajaksi vuosimallia 2023!

Vuoden Sijoittaja on yhdessä Vuoden Sijoitusteko-palkinnon kanssa Nordnetin jakama palkinto, joka jaetaan Sijoittajamessuilla 14.11.2023. Vuoden Sijoittajaksi on tähän mennessä valittu:

2018: Aki Pyysing
2019: Julia Thurén 
2020: Jasmin Hamid
2021: Jukka Lepikkö 
2022: Päivi Rantanen

Vuoden Sijoittaja on siitä mielenkiintoinen kisa, että kyseessä on kirjaimellisesti äänestys. Voittoon tarvitsee siis nyt finalistien valinnan jälkeen yksinkertaisesti yleisön tuen.

Äänestys on nyt suljettu, kiitos kaikille, jotka äänen antoivat!

Jokainen ääni on äärimmäisen tärkeä ja Vuoden Sijoittaja-titteli olisi unelmien täyttymys pitkäjänteisen työni pohjalle ja olisi hieno kruunu hienolle vuodelle. Samalla se toivottavasti auttaisi yhä useampaa ihmistä löytämään kirjani ja blogini hyödylliset vinkit nyt ja myös tulevaisuudessa.

Kiitos paljon tuestasi jo etukäteen!

– Esa Juntunen

30 kommenttia artikkeliin ”Vuoden Sijoittaja 2023”

 1. Sait myös minun ääneni.

  Blogisi on ainut sijoitusblogi, jota tulee enää säännöllisesti seurattua. Syy tähän on puhtaahti blogisi laatu ja pragmaattinen otteesi sijoittamiseen. Erityisesti listautumisanti-analyysisi olivat erinomaisia. Nyt luen myös kirjaasi, hienoa työtä Esa!

  Vastaa
  • Kiitos paljon! On mukava kuulla, että blogiformaatillekin lukijoita edelleen on. Olen itse ennen kaikkea myös lukija, niin olen vähän surulla seurannut sitä kuinka suurin osa sisällöstä jota nykypäivänä sijoittamisestakin tuotetaan on joko somen lyhyitä lausuntoja tai audiota ja audiovisuaalista. Sijoittaminen jos jokin on laji, jossa mielestäni tekstimuotoinen sisältö edelleen on äärimmäisen hyvä formaatti.

   Vastaa
 2. Sait myös minun ääneni. Kuten aiemmatkin ovat kirjoittaneet on blogisi sellainen johon tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen. Tästä syystä ostin myös kirjoittamasi kirjan. Kirja oli piristävä ja sai omat ajatukset myös laukkaamaan. Tsemppiä koitokseen!

  Vastaa
 3. Täältä tuli myös ääni. Enpä hirveästi jaksa seurata mitään muuta käyttäjälähtöistä sijoitus- tai taloussisältöä enää. Blogissa on tosi laadukasta tekstiä ja sisällöstä kyllä näkee, että siihen panostetaan. Seuraavaa tietokirjaa odotellessa!

  Vastaa
  • Hyvä kuulla, että panostus näkyy. Etenkin varmaan viimeiset 5 vuotta olen pyrkinyt teksteihin panostamaan enemmän kuin ehkä perinteisesti ei-kaupallisiin blogiteksteihin panostetaan. Ja seuraava tietokirjakin ehkä saattaa olla tulossa jossain välissä, mutta aihe vielä mysteeri 😀

   Vastaa
 4. Ääni annettu! Tämän blogin yksi vahvuus on vuorovaikutus. Sen ansiosta kehittyy blogi, lukijat sekä bloggaaja! Korkoa korolle siis 😉

  Vastaa
 5. Ääni annettu täältäkin. Tämä blogi on ollut erittäin laadukas ja hyödyllistä tietoa olet jakanut! Jatka samaan malliin 🙂

  Vastaa
 6. Samat sanat kuin edellisillä. Sait äänen ja kiitos laadukkaasta blogista! Olen seurannut useampiakin talousblogeja, mutta nykyään tämä on lähes ainoa, jota tulee edelleen aktiivisesti luettua. Vaikka kuuntelen myös podcasteja ja seuraan joitain aiheeseen liittyviä tilejä Instagramissa, niin blogikirjoituksille on ehdottomasti oma paikkansa, koska lukiessa pystyy keskittymään paremmin ja kaipaan sisältöä myös tekstimuodossa. Kirjoitat ihailtavan laaja-alaisesti ja kiinnostavasti ja arvostan myös sitä, että jaksat vastailla kommentteihin (ja vieläpä niin huomioivasti ja asiallisesti).

  Kiitos siis blogistasi ja myös kirjastasi! Ehdottomasti ansaittu ehdokkuus 🙂

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Tekstisisällölle on ehdottomasti oma paikkansa – vaikka niiden kuluttajat ovatkin jo selvästi vähenemässä. Omat blogilukijamäärät ovat pysyneet aika tasaisena viimeiset pari vuotta, mutta toki tuntuu, että kaikki muut kanavat jatkavat kasvuaan, joten tämä kertoo aika paljon ihmisten kulutustottumuksesta.

   Toivotaan, että lukijoiden tuki riittää! Kaikilla ehdokkailla on niin erilainen kannattajakunta, että kisasta tulee varmasti äärimmäisen tiukka.

   Vastaa
 7. Ääni annettu, ansaitusti. Blogin osalta toivoisin myös yritysten arvioinnissa enemmän vielä analyysejä esim rock bottom valuen osalta salkkuyritysten ja targettien osalta ja milloin esimerkiksi alkaisit käyttää velkavipua, jos tietyt kriteerit kuten esim. em. alle mennään. Kiitos!

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Joo voisin harkita tuollaista kerran vuodessa tai jollain tietyllä aikavälillä. Yrityksissä tilanteet kuitenkin muuttuvat niin nopeasti (kuten esim. Reveniossa), että tiedot vanhenevat äärimmäisen nopeasti, jonka takia blogiformaatti ei välttämättä ihan paras tämän tiedon välittämiseen ole.

   Vastaa
   • Samaa mieltä, mutta leima jää aina sen hetken tilanteeseen ja niitä olisi mielenkintoista myös seurata jälkikäteen, jos/kun liiketoiminta muuttuu. Mielestäni rock bottom value on tärkeä, koska se kertoo sijoittajan näkökulmasta, että jos liiketoiminta pysyy edes samana omien asettamien kertoimien mukaan, mutta markkinan takia osaketta raiskataan syystä tai toisesta 🙂 Toivoisin, että lisäät nämä analyyseihin mukaan ja erityisesti omien salkkuyhtiöiden osalta.

    Vastaa
    • Hyvä ehdotus itse asiassa omiin salkkuyhtiöihin. Niihin tätä voiskin harkita erillisissä teksteissä, vaikka potentiaaliteksteissäni tai noissa puolivuosikatsauksissa. Sellaisiin, jotka eivät tähtäimessä ole ja joita analysoin muuten vain en tätä lupaa 😀

     Vastaa
 8. Ei voi kun yhtyä edellisiin! Ainoa blogi jota jaksaa lueskella ja välillä tulee jopa useamman kerran päivässä käytyä tarkistamassa, että joko olisi tullut uusi tekstin pätkä 😀 Eli koukussa ollaan sekä blogiin, että kirjaan!

  Vastaa
 9. Äänestetty (siis sinua) ja jatka blogin kirjoittamista, lukenut jo sitä melkein alusta alkaen. Aina yhtä kiinnostavaa lukea sitä. Äitini ja isäni lukevat myös sitä suositukseni jälkeen.

  Vastaa
 10. Ääni annettu. Kiitos sinulle tähänastisista kirjoituksista. Teet erinomaista työtä Suomalaisten piensijoittajien kannalta. Tekemäsi työ edistää tasa-arvoisempaa ja vauraampaa yhteiskuntaa.

  Vastaa
 11. Minulta myös ääni, ehdottomasti Suomen laadukkain sijoitusblogi.

  Ps. jos kehtaat vastata muutamiin uusiin kysymyksiin blogitekstissä ”Suomen parhaat rahastot 2023” niin laitan tyttöystävän myös äänestämään vaikkei niin sijoittamisesta välitä 😃

  Vastaa
 12. Ostin äskettäin kirjasi ja se on nyt parhaillaan luennassa. Kirja löytyi kuuntelemalla erästä podcastia, jossa olit vieraana. Nyt on löytynyt myös blogisi ja täällä onkin nyt luettavaa useammalta vuodelta pidemmäksi aikaa. Podcast vierailusi ovat olleen niin ikään mukavaa kuunneltavaa ja uskoisin, että sinulla olisi paljon annettavaa myös podcast-maailmalle. Se on tietenkin oma formaattinsa, mutta täältä saisit ainakin ensimmäisen kuuntelijasi 🙂 Luonnollisesti ääni annettu Vuoden Sijoittajalle!

  Vastaa
  • Mahtava kuulla ja kiitos paljon! Olen saanut jonkin verran positiivista palautetta podcast-vierailuista ja tämä on kyllä laittanut asiaa pohtimaan, kun podcasteilla nykymaailmassa laajemman yleisön saavuttaa kuin blogilla.

   Toki tosiaan podcast-maailma on tosi eri ja jos lähtisin siihen, haluaisin sitä tehdä yhtä laadukkaasti kuin bloggaamistakin. Podcastien tekeminen korkealla tasolla vaatii aivan uuden taitosetin opiskelemista, enemmän rahaa sekä varmaan vähän jonkun työosien ulkoistamistakin. Mutta sanotaan näin, että aktiivisenpassiivisesti tätä asiaan olen hetken jo pohtinut 😀

   Vastaa
 13. Äänestetty! On ollut mahtavaa lukea blogejasi opiskelijana ja olen saanut itse aivan valtavasti niistä irti. Kiitän työstäsi ja tsemppiä kisaan!

  Vastaa

Jätä kommentti