Vuoden viimeinen syrjähyppy

Tämä oli jo vuoden toinen syrjähyppy. Olen antanut itselleni luvan tehdä korkeintaan yhden syrjähypyn vuodessa. Ensin poikkesin strategiastani huhtikuussa, kun ostin Qualcommia etukäteen. Tätä ostosta näin jälkeenpäin katsottuna voin sanoa katuvani, koska hinta/dollari tuli vielä alas n. 8% kunnes ostin Qualcommia lisää. Olisi siis pitänyt pitäytyä strategiassa. Pitänee kuitenkin huomata, että myös strategiani mukaiset ostokandidaatit ovat tulleet alaspäin ostohetkestä, vaikka indeksit ovat nousseet, joten lose-lose tilanne. Tosin viimeperjantaisen huhun takia Qualcomm pomppasiki 12%, joten nyt sijoitus onkin selkeästi voitolla. Ja joku väittää, että osinko-osakkeisiin sijoittaminen on tylsää!

Ostokset siis rullaavat allekirjoittaneella kerran kuukaudessa ostostrategiani mukaisesti. Tässä kuussa salkkuuni tulee analyysini mukaan ensin lisää Tietoa ja joulukuussa ensimmäistä kertaa Nokian Renkaita. Nyt kuitenkin näin mahdollisuuden, mitä en voinut välttää kun AT&T jatkoi montapäiväistä lasketteluaan tasoille, mitä en ole nähnyt pitkään aikaan. Time Warner ostoksen venyessä, velkalastin kasvaessa sekä Hurrikaani Irman vahinkojen korjauksen maksaessa satoja miljoona firmalle osake on ollut kovassa paineessa.

On kuitenkin selkeää, että AT&T on vahvassa oligopoliasemassa Yhdysvalloissa ja Time Warner ostoksen myötä asema vahvistuu entisestään myös sisällöntuottamiseen. AT&T on tulevaisuudessa maailman suurimpia sisällöntuottajia sekä jakelijoita ja lähtee kovaan kisaan Netflixiä sekä tulevaisuudessa Disneyä vastaan.

Velkaa stressataan mielestäni liikaa, koska AT&T on osoittanut menneisyydessä, että talouskikkailun se osaa ja tämä onkin yksi syitä, miksi se on aito osinkoaristokraatti ja on korottanut osinkoaan joka vuosi vuodesta 1984 lähtien. Takana on yli kolmekymmentävuotta jatkuvaa osingonkasvua ja tulevat 30 vuotta tulevat näyttämään aivan samalta.

On omituista, että vaikka sykliset osakkeet jatkavat hurjaa Trump jälkeistä rallia, ovat vahvat yritykset, jotka eivät ole niin syklisiä ottaneet monta prosenttia takapakkia. Mielenkiintoista tuleekin olemaan se, että romahtavatko myös nämä defensiiviset osakkeet seuraavan pörssiromahduksen tullessa vai osoittaako defensiivisyys parhaat puolensa silloin. Viime aikoina AT&T:n osake ei ole käyttäytynyt kuten defensiivisen osakkeen pitäisi käyttäytyä ja jäänkin mielenkiinnolla seuraamaan tulevaa kehitystä. Ja tietysti samalla nostelen yli 5,5% osinkotuottoa.

AT&T:ta salkkuuni tulikin lisää 2029,50 euron edestä eli 70 kappaletta. Syrjähyppy kuin syrjähyppy – loppuvuoden pitäydyn strategiassani. Tämä ihan senkin takia, että nyt käteisvarani ovat nollassa ja uusia tulojahan en saa ennen kuin palaan täältä Etelä-Koreasta takaisin Suomeen. Onko sinulle sattunut syrjähyppyjä viime aikoina tuloskauden takia?

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden viimeinen syrjähyppy”

Jätä kommentti