Vuosi maksimoijana – heinäkuussa paloi rahaa enemmän kuin kertaakaan tänä vuonna

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni. Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani.

Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Heinäkuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini heinäkuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 4783,68€ 
Menot: 1995,53€
Säästöprosentti: 58,28%

Tulot olivat hyvät heinäkuun ajalta, mutta heinäkuun kuluissa näkyi huomattavasti se, että siihen osui kesäloma, sekä samaan aikaan koronarajoitteita purettiin. Yhteiskulutus heinäkuussa oli korkein tähän asti tänä vuonna ja kuten seuraavassa näkyy, kuluni hajautuivat aika tasaisesti kaikille elämän osa-alueille.

 

Menojeni jakautuminen

Meneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 349,22€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 208,61€
Ravintolat ja alkoholi: 106,58€
Matkustaminen: 124,8€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 39,99€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 1029,16€
Harrastukset ja liikunta: 27,17€
Terveys: 0€
Muut: 110€

Heinäkuussa kävin pitkästä aikaa ulkona ja syömässä ravintoloissa pelkän kotoa tilaamisen sijaan. Poistuinpa pariin kertaan myös kehä 3:sen ulkopuolelle! Ja kävin kerran jopa yökerhossa (joka oli yllätävän täynnä).

Suurin yksittäinen kulu osui heinäkuussa elektroniikkaan, sillä onnistuin eräänä heinäkuisena aamuna tiputtamaan koomisesti läppärini lattialle, joka taas osui vesilasiin, joka tippui lattialle kaatuneen läppärin päälle säröiksi ja kasteli samalla koko läppärin. Läppärini näppäimistö oli entisensä kastumisen jälkeen, ja koska se oli muutenkin palvellut minua uskollisesti neljä vuotta, oli aika vaihtaa läppäri.

Toki asiaa helpottaa se, että koska minulla on nykyään toiminimi, voin vähentää uuden läppärin verotuksessa, which is nice. Tällä hetkellä näyttää, että vaikka etätyöt jatkuvat todennäköisesti hamaan loppuun saakka, kavereiden näkyminen jatkuu entiseen malliin elokuussa, joten tulevina kuukausina menot todennäköisesti pysyvät hieman alkuvuotta korkeammalla.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden. Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5392,50€
Osinkotulot: 84,56€
Vuokratulot: 640€
Blogitulot: 709,54€
Muut tulot: 31€

YHTEENSÄ: 6857,6

Tässä kuussa blogituloja tuli ihan hyvin kun miettii, etten tehnyt yhtään kaupallista yhteistyöpostausta, mutta kaikesta huolimatta, tavoitetasosta (joka on blogituloissa loppuvuonna n. 2000€/kk) jäin huomattavasti. Tämä samalla aiheutti sen, että jäin paljon kuukausitavoitteestani jälkeen ja kuilu tavoitteen ja tuloksen välillä kasvoi entisestään. Uskon kuitenkin, että loppuvuosi saattaa olla hieman parempi, kunhan saan kesälomien jälkeen taas yrityksiä kontaktoitua. Vuotta on vielä kolmannes jäljellä ja on aika loppurutistukselle (kunhan ensin tässä lomailen hieman).

Tulojen lisäämiseksi tässä kuussa tehtyä 

Listasin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti käyttää päästäkseni tavoitteeseen ja miten olen niitä kuluneen kuun aikana noudattanut.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna (tehty)
– Sijoitusasunnon lainan korottaminen (tehty)

– Google AdSense-mainokset (tehty)
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista (koko vuoden projekti)
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen (työn alla)
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen (aika ei todennäköisesti riitä) 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Tässä kuussa suurin juttu oli se, että sain ensimmäiset rahat Google Adsenseltä. Kirjoittelen kolmen kuukauden Google AdSense kokemuksistani pian ja voin sanoa, että tämä kolme kuukautta yllätti minut erittäin positiivisesti. Kirjan kirjoittaminen on ollut jäissä ja nyt kun töissä alkaa erittäin rankka syksy, saa nähdä, mitä sille käy.

Haluaisin saada jonkun isomman projektin aikaiseksi myös vapaa-ajalla, mutta tällä hetkellä en halua itseäni painostaa liikaa, koska saan kohta erittäin ison ja monen vuoden projektin vetämisen vastuulleni töissä, joka varmasti syö myös jaksamista huomattavasti. Vaikka pyrin maksimointivuoden viedä kunnialla loppuu, ykkösprioriteettina on kuitenkin se, etten kuormita itseäni liikaa.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Viime kuussa olin 100 000 euron vuositavoitettani tavoitettani jäljessä 3100 euroa, heinäkuussa ero kasvoi jo 4600 euroon. Tämä ero alkaa olla jo aika valtava ja elokuussa on pakko pystyä lisäämään tulovirtoja, jos haluan, että en jää valtavasti vuoden loppuun mennessä tavoitteestani. Uskon edelleen siihen, että pystyn neuvotella töissä toisen palkankorotuksen, mutta se tulee todennäköisesti voimaan vasta vuoden vaihteessa.

Toisena ja kolmantena tulolähteenä on vielä tavaroiden myynti tori.fi:ssä, sekä kaikkien blogitulojen lisääminen. Elokuun puolen välin jälkeen alan todennäköisesti lähestymään erittäin aggressiivisesti potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja saa nähdä, mitä siitä tulee. Ennen koronaa homma lähti hyvin käytiin ja yhteistyökumppanit olivat kirjoituksiini tyytyväisiö, joten toivon, että omat myyntitaidot eivät ole kauhean ruosteessa.

Yhteenveto

Heinäkuu ei ehkä tulojen ja menojen osalta ollut mikään maailman paras kuukausi, mutta lomakuukaudet näköjään pitää talousbloggarillakin olla. Olen lomalla vielä tämän viikon, joten en kauheasti lisätienaamiskikkoja nyt mieti, mutta elokuusta eteenpäin täytyy taas vähän ajatella asiaa. Ja jos pääsen lähemmäks tavoitetta tulevina kuukausina, marraskuussa ja joulukuussa pyrin vetämään kunnon sell-out loppukirin, jotta pääsen tavoitteeseeni. Olisi kyllä oikeasti hienoa päästää 100 000 euroon jo tässä vaiheessa elämää.

Jos siis tunnet jonkun, joka haluaisi saada tuotteilleen tai palveluilleen näkyvyyttä kuukaudessa yli 25 000 lukijaa saavuttavassa blogissa saa vinkata 😉 Toivottavasti sinullakin on kesä mennyt hyvin ja olet ehtinyt rentoutua lomalla!

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

Jätä kommentti