Vuosi maksimoijana – helmikuussa tulot alkoivat jo nousta hieman, maaliskuussa tulossa jättipotti

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni.

Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani. Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Helmikuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini helmikuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 4386,25€
Menot: 1703,56€
Säästöprosentti: 61,17%

Verojen jälkeiset tulot olivat suhteellisen samalla tasolla kuin tammikussa ja sama koskee myös kuluja. Säästöprosentti pysytteli edelleen 60%:n yläpuolella, mikä on ihan hyvä taso. Isossa kuvassa helmikuun luvut eivät siis eronneet valtavasti tammikuusta.

Kulut olivat kuitenkin tavalliseen kuukauteen verrattuna liian korkeina, joten katsotaan seuraavaksi, miten kulut helmikuussa jakautuivat ja mistä epätavallisen korkeat kulut johtuivat.

Menojeni jakautuminen

Meneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 589,16 
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 158,68€
Ravintolat ja alkoholi: 85,72€
Matkustaminen: 134,9€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 20,37€
Harrastukset ja liikunta: 28,03€
Terveys: 27,7€
Muut: 659€

Asumiskulut olivat epätavallisen korkeat johtuen sähkölaskujen osuessa samaan kuukauteen sekä Internetin upgraden johdosta.

Elintarvikkeisiin ja ruokakauppaan kului siedettävä määrä rahaa, mutta työarki on muuttanut ruokailutottumuksiani sen verran, että ravintoloihin menevät kulut ovat kasvaneet huomattavasti vuoden alusta lähtien. Uskon myös ravintolakulujen jäävän suunnilleen tälle tasolle myös tulevaisuudessa.

Matkustamisessa kuluja synnyttävät tänä vuonna lähinnä junaliput sekä HSL:n liput, joihin menee vuodessa varmaan n. 1 000 euroa. Uskon, että matkustamiskulut jäävät kokonaisuudessaan pieniksi tänä vuonna, koska alunperin tarkoitus oli käydä tänä vuonna Japanissa, että Koreassa, mutta Korona pitänee huolen siitä, että Aasian reissut lykkääntyvät ensi vuoden puolelle.

Vaikka haluaisin jo matkustella Japaniin ja Koreaan, koska molemmista on jo vuosi-pari aikaa, on tässä hyvätkin puolensa. Kun pörssit laskevat ja ei tule reissuja (ja sitten tuhansien eurojen kuluja), jää minulla myös enemmän rahaa osakkeiden ostamiseen alennusmyynneistä!

Muuten kulut pysyivät suhteellisen aisoissa, mutta muihin kuluihin osui AY-liittomaksu sekä luottokortilla aiemmin ostetut tavarat. Oletan, että ensi kuussa kulutus alkaa laskeutua takaisin perinteiseen 1000 euron tasoon – toivottavasti.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden.

Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5261,5€
Osinkotulot: 211€
Vuokratulot: 520€
Blogitulot: 428,60€
Muut tulot: 114,5€

YHTEENSÄ: 6565,6€

Viime kuussa kuluni olivat bruttona hieman yli 6400 euroa, tässä kuussa hieman yli 6500 euroa. Suunta on siis oikea, koska tuloni ovat kasvusuunnassa. Vaikka edelleen olen kuitenkin kaukana 8333 euron kuukausituloista ja koko vuoden tavoite karkaa koko ajan hieman kauemmaksi.

Tulojen lisäämiseksi tässä kuussa tehtyä 

Listasin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti käyttää päästäkseni tavoitteeseen ja miten olen niitä kuluneen kuun aikana noudattanut.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna
– Sijoitusasunnon vuokran korottaminen 

– Google AdSense-mainokset 
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista 
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Mitä olen siis helmikuussa onnistunut tekemään? Yllättävän paljonkin!

1. Sain neuvoteltua itselleni 200 euron palkkakorotuksen, joka alkaa näkymään palkassani maaliskuusta lähtien. Nyt kun tämä tavoite on nyt saavutettu, pyrin saamaan vielä yhden vähän isomman palkankorotuksen vuoden toisen puoliskolla, mikäli onnistun työprojekteissani. Kirjoittelen palkankorotuksen neuvottelusta erikseen pitemmän blogitekstin myös vuoden toisella puoliskolla.

2. Sain myös korotettua sijoitusasuntoni vuokraa merkittävästi ja tästä toivottavasti ehdin kirjoittaa jo nyt maaliskuussa, koska uuden vuokralaisen hankkiminen ei mennyt ihan kuin Strömsössä.

3. Sain myös kontaktoitua yrityksiä, joiden kanssa haluan tehdä yhteistyötä ja niin Eximia kuin OP Kevytyrittäjä suostuivat yhteistyöhön kanssani. Olen iloinen tästä ja jatkan omien lempibrändien kontaktoimista myös tulevina kuukausina, kun näyttää siltä, että olen todistanut onnistuneesti, että blogini eroaa aidosti perinteisestä lifestyle-blogeista – ja siitä suuri kiitos kuuluu sinulle!

Helmikuu meni nopeasti ohi kuten aina, mutta sain erittäin hyvin edistettyä montaakin eri asiaa ja tuntuu, että nyt on mahdollisuus takoa kun rauta on kuumaa. Listassa on kuitenkin vielä asioita, joita minun on tarkoitus toteuttaa tänä vuonna, joten nyt ei ole aika levätä vaan paahtaa entistä kovempaa eteenpäin!

Nyt on myös hyvä aika tienata rahaa lisää, jonka voi laittaa osakemarkkinoille kun osakkeet ovat halvempia kuin pitkään aikaan.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää koko matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Kahdessa vuoden ensimmäisessä kuussa olenkin tienannut 12980,75 euroa kun tavoitteessa pysyäkseni olisi minun pitänyt tienata 16666 euroa. Tällä hetkellä olenkin tavoitetta siis jäljessä 3685,25 euroa. Tämä ei ole vielä suuri kriisi, sillä kuten saatoit huomata olen alkanut kontaktoimaan firmoja, joiden kanssa haluan tehdä yhteistyötä.

Sainkin vuoden ensimmäiset kaupalliset yhteistyöni helmikuussa ja maaliskuun alussa. Kummankaan näistä laskutus ei myöskään osunut helmikuulle, vaan maaliskuulle on tulossa astetta isompi potti!

Yhteenveto

Helmikuussa ei näkynyt vielä maksimointivuoden mukaisia numeroita, mutta sitä enemmänkin alkoi tapahtumaan taustalla ja nyt minusta tuntuu, että pohjatyö kuluvaa vuotta varten on suurelta osin tehty. Seuraavaksi on aika painaa kaasua ja katsoa, mihin minä ja taitoni pystyvät venymään tänä vuonna.

Korona on sulattanut myös omasta osakesalkustani n. 10 000 euroa, mutta mikäli tähdet pitävät paikkansa, pystyn tienaamaan tuon 10 000 euroa (ennen veroja toki) jo kuluvana maaliskuuna takaisin! Maksimointivuosi on kuin onkin nyt vihdoin täysillä käynnissä ja toivottavasti maaliskuussa pystyn näyttämään teille myös jo lukuina sen antia.

Ja Koronasta puheen ollen. Olen saanut paljon kyselyitä lukijoilta Koronaan/öljykriisiin liittyen ja vaikka itselläni Korona alkaa jo tulvia korvista ulos, kerron omasta sijoitusnäkemyksestäni Koronaan liittyen tämän torstain blogipostauksessa!

P.S. Mikäli pörssiromahdus ahdistaa, voit torstain tekstiä odottaessa tutustua suunnitelmaani pörssiromahduksen varalta tästä tekstistä (Spoiler alert, se ei ole vieläkään aktivoitunut). 


P.P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

4 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – helmikuussa tulot alkoivat jo nousta hieman, maaliskuussa tulossa jättipotti”

 1. Aika hyvin saat korotuksia palkkaan. Minä vaihdoin työtä viime vuoden loppupuolella, ja sain siinä pienen korotuksen. Uutta sopimusta allekirjoitettaessa tehtiin selväksi, että korotusta on turha odotella vuosiin ja tänä vuonna en saa edes (tes)-yleiskorotusta. Työ on päällikkötason työ (10 suoraa alaista, ja 50 alaisen alaista), palkka vähemmän kuin sinulla ja ylitöistä ei makseta. Keskimääräinen päivän pituus on ollut yli 9 tuntia tänä vuonna, ja silti valitetaan, että enemmän pitäisi tehdä. Kauhulla odotan sitä, että työnantajat saavat vapaat kädet paikalliseen ”sopimiseen”.

  Vastaa
  • Hmm, kuulostaa aika karmealta. Oletko yksityisellä vai julkisella? Veljelläni oli vähän samankaltainen tilanne vanhassa työssään kun hänellä oli huonompi palkka ja ei työaikaa. Hän vaihtoi töitä ja sai paremman palkan ja päälle vielä tavallisen työajan!

   Tuntuu, että tämä on niin työnantajakohtaista. Mielestäni työntekijänkin pitää äänestää jaloillaan tarvittaessa – uskoisin, että sinunkin kokemuksellasi ja osaamisella varmasti olisi tarvetta jossain työntekijöitä paremmin kohtelevassa yrityksessä, joten muiden töiden hakeminen kannattaa sen sijaan, että turhaantuu töihin.

   Aikanaan se välittää selvän viestin myös työnantajalle, mikäli työntekijöiden vaihtuvuus nousee huomattavasti – silloin varmaan syihinkin aletaan herätä ja työntekijöihin aletaan panostaa aivan eri tavalla. Vaatii toki enemmän vaivaa meiltä työntekijöiltä, mutta usein on sen arvoista. Ja tämä toimii myös silloin, jos paikallista sopimista aletaan suosimaan – toki silloin oman osaamisen ylläpitäminen nousee entistä korkeampaan arvoon.

   Vastaa
   • Yksityisellä, eräässä Suomen suurimmista vientiyrityksistä. Tämän työn otin, jotta saisin kokemusta juuri tältä puolelta teollisuutta ja esimieskokemusta. Näitä paikkoja ei juuri ole ollut tarjolla. Ennen tein asiantuntijana töitä samalla alalla, mutta halusin erillaista kokemusta ja matkustaminen kyllästytti. Nykyisessä sopimuksessa noudatetaan sentään Suomen työaikalakia, mitä edellisessä työssä ei tehty. Asiantuntijatehtäviä minulle tarjottiin useammastakin yrityksestä vuoden sisään, mutta kaikilla oli samankaltaiset esitykset: ylitöistä ei makseta, matkustamista 100-150 päivää vuodessa ja palkka 4300-4500.

    Vastaa
    • Kuulostaa erittäin erikoiselta. Oletin, että vähintäänkin kaikissa, joissa joutuu matkustamaan noin paljon olisi peruspalkkakin korkeampi. Toki matkakorvaukset nostavat peruspalkkaa huomattavasti ylöspäin, mutta onhan se aidosti paljon raskaampaa ja ei välttämättä matkaeurojen arvoista.

     Uskoisin, että tuo valintasi esimiehen asemaan oli pitkällä aikavälillä oikea. Veikkaisin, että kun tuosta tosiaan saa sitä toivottua CV:n täytettä, pystyt seuraamaan työpaikkaan vaihtaessa vaatimaan oikeasti huomattavaa korotusta palkkaan. Ja oletan, että sinultakin löytyy maisterin paperit, koska niillä tuntuu olevan vähän liikaakin arvoa suomalaisessa työelämässä – myös palkan suhteen.

     Vastaa

Jätä kommentti