Vuosi maksimoijana – huhtikuussa bruttotuloni ylittivät 8000 euroa!

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni.

Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani. Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Huhtikuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini maaliskuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 6020,34€
Menot: 778,30€
Säästöprosentti: 87,07%

Tulot olivat jälleen törkeän korkeat verojen jälkeen, johon syy myöhempänä tekstissä. Myös menot pysyivät näin karanteenin aikaan erittäin alhaisina.

Hienoa olikin nähdä jälleen aivan törkeän korke säästöprosentti – lähes 90%! Tästä vuodesta on koronan takia muodostumassa samaan aikaan haastava maksimointivuosi, mutta myös paljon parempi minimalistivuosi kuin viime vuoteni!

Näyttää kovasti siltä, että ellei koko maailma aukea vuoden toisella puoliskolla mystisesti (mitä epäilen), tulen myös kuluttamaan tänä vuonna vähemmän rahaa kuin minimalistivuotenani. Aika eeppistä.

Miltä kuluni sitten näyttivät huhtikuussa jaoteltuna? Siitä seuraavaksi.

Menojeni jakautuminen

Menneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 333,63€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 252,08€
Ravintolat ja alkoholi: 53,78€
Matkustaminen: 53€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 19,37€
Harrastukset ja liikunta: 28€
Terveys: 0€
Muut: 38,44€

Asumiskuluissa ei sinällään ole mitään ihmeellistä, vaan siellä oli tavallisia asumiskuluja vastikkeiden ja korkojen maksun muodossa. Kuten kirjoitin jo viime kuussa, otin seuraavat 12kk asuntolainani takaisinmaksuun vapaata, jotta pystyn laittamaan suuremman osan rahoistani osakkeisiin tänä vuonna, kun niitä vähän aikaa ainakin sai halvemmalla kuin pitkään aikaan.

Ruokakauppakulut nousivat huhtikuussa kaikkien aikojen ennätykseen. Syynä tähän oli niin lisääntynyt kotona syömisten määrä kuin myös lisääntynyt herkkujen määrä. Koronaeristyksessä ei ole mitään muuta tekemistä kuin syödä, joten pakko myöntää, että olen saanut pari kiloa kuukauden aikana. Annetakoon se anteeksi, kun missitkin lihovat näin eristyksen aikaan.

Huhtikuussa ostin myös pitkästä aikaa megakulutustavarapakkauksia vessapaperista tiskikonetabletteihin. Kokkauksen helpottamiseksi kahdelle hengelle olen itsekin vaihtanut pitkälti kasvisruokavalioon (tyttöystäväni on kasvissyöjä) ja tämä näkyy myös laskussa, koska vaikka kasvisruoka on huomattavasti halvempaa nyt kuin 10v sitten, on se edelleen suhteellisen kallista verrattuna esim. punaiseen lihaan, jota ennen kulutin päivittäin – ja nyt ehkä kerran viikossa.

Muuten kulut pysyivät erittäin minimissä. Pari kertaa tilasimme Woltista ja Kotipizzasta ruokaa kun halusin vaihtelua, mutta en esim. ostanut yhtään uutta videopeliä huhtikuussa – hyvä minä!

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin ennen veroja. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat, matkakorvaukset) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden.

Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5362€
Osinkotulot: 115,17€
Vuokratulot: 660€
Blogitulot: 1006,07€
Muut tulot: 1000€

YHTEENSÄ: 8143,24€

Tulos oli jälleen erittäin kova, mutta en päässyt aivan tavoitteeseen. Tärkeintä oli kuitenkin, että maali ei karannut merkittävästi kauemmaksi ja tällä hetkellä olenkin hyvässä vauhdissa, vaikka korona aiheuttikin merkittäviä ongelmia kaupallisten yhteistyöpostausten saamiseen. Ajattelin kuitenkin aloittaa nyt toukokuussa taas yritysten lähestymisen uudestaan.

Katsotaan hieman kuitenkin, mistä tämän kuukauden tulot koostuivat.

1) Palkassa ei ollut lisiä tällä kertaa, vaan tämä on tällä hetkellä perus bruttopalkkani.

2) Osinkoja sain Digital Realty Trustilta. Koronan takia tältä vuodelta minulta on vielä saamatta osingot Reveniolta ja Aallon Groupilta. En odota näistä tuhansia euroja, mutta muutama satanen on vielä tulossa.

3) Blogituloissa oli laskutus yhteistyöstäni OP Kevytyrittäjän kanssa, jota voin suositella kenelle tahansa erittäin hyvillä mielin sekä affiliate-tuloja suurimmalta osin Nordnet-yhteistöistä.

4) Muissa tuloissa minulla oli tällä kertaa poikkeuksellisesti paljokin rahaa. Täytin huhtikuussa 29 vuotta ja sain toiselta vanhemmaltani 1000 euroa syntymäpäivärahaa. Tämä on enemmän kuin ole saanut häneltä syntymäpäivärahaa viimeisenä viitenä vuonna yhteensä, mutta en valita, ehkä vanhempani on lukenut blogiani ja päättäneet tukea maksimointivuottani! Heh.

Toukokuu on kaiken järjen mukaan erittäin hiljainen kuukausi blogitulojen osalta, mutta yritän koko ajan keksiä koronasta huolimatta lisätulovirtoja, jotta pysyn maksimointivuoteni vauhdissa.

Tulojen lisäämiseksi huhtikuussa tehtyä 

Listasinkin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti tehdä ja jotka auttavat minua lisäämään (mieluiten suhteellisen passiivisia) tulovirtojani vuoden aikana.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna (tehty maaliskuussa, toinen tavoitteena)
– Sijoitusasunnon lainan korottaminen (tehty maaliskuussa)

– Google AdSense-mainokset 
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista 
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Sain palkankorotuksen maaliskuussa ja tavoitteenani on neuvotella uusi palkankorotus lokakuussa itselleni. Uskon, että minulla on tähän mahdollisuudet kiitos muuttuvan työnkuvan sekä ison projektin, mikä töissäni on edessä ja jonka vetovastuun saan todennäköisesti itselleni.

Joku lukija on saattanut myös huomata, että sain vihdoin lisättyä Google AdSense-mainokset blogiini ja tässä seuraava muutama kuukausi meneekin niitä kokeillessa. En ole pitänyt AdSense mainoksia blogissani kolmeen vuoteen, joten paljon on muuttunut ja tulenkin varmasti kirjoittamaan näiden menestyksestä ja logiikasta jatkossa.

Poistin mainokset blogitekstien keskeltä, johon Google niitä alunperin laittoi, koska vihaan itse kaikkia blogeja, jossa mainoksia on keskellä tekstiä. Tämä vähentää mainostuloja, mutta toivon, että tämä tekee blogini lukemisen teille kaikille huomattavasti mukavammaksi. Kirjoittelen tarkemmin siitä, miten Adsense-mainokset toimivat ja tuottavat todennäköisesti elokuussa, kun olen niistä ehtinyt kerätä dataa kolmen kuukauden ajan.

Kyselin viime kuussa myös tulevan e-kirjani aiheista ja käytännössä kaksi aihetta nousi ylitse muiden – sijoitusstrategiani taloudelliseen riippumattomuuteen sekä sijoitusvirheeni. Tavoitteena onkin siis saada sijoituskirjat ulos näihin aiheisiin liittyen vielä tämän vuoden puolella – ensimmäinen toivottavasti elokuussa ja toinen luonnollisesti joulumarkkinoille marras-tai joulukuussa! Toivottavasti odotat kirjoja yhtä innolla, kun itse olen niitä alkanut kirjoittamaan.

Niche-sivujen tekeminen on jäänyt vähemmälle ja en usko, että pystyn niitä tänä vuonna tekemään – ellen saa kuningasideaa. Tällä hetkellä ongelmani onkin se, että en ole vielä löytänyt aihetta, jonka ympärille englanninkielinen niche-sivu olisi järkevä rakentaa.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä graafisessa mielessä?

Olen edelleen hyvässä vauhdissa ja kun tavoitteeseen päästäkseni huhtikuuhun mennessä minun olisi pitänyt tienata kuvassa näkyvä 33 332 euroa, olen tienannu tähän mennessä 31 943,19 euroa. En ole siis tavoitetta jäljessä kuin n. 1400 euroa, joka on erittäin hyvä suoritus korona-haasteet mukaanlukien.

Haastavat kuukaudet ovat toki vasta tulossa, mutta vuosi ei ole ohi vasta kuin joulukuussa ja maksimointivuoteen on varmasti mahtumassa vielä monta yllättävää käännettä! Olen innoissani ja ylpeä numeroista tähän mennessä.

Yhteenveto

Vuoden 2020 huhtikuu jää monelle mieleen sellaisena kuukautena, jona ei tapahtunut oikeastaan mitään. Kukaan ei käynyt missään. Kukaan ei tehnyt mitään. Ja toivon, että mahdollisimman harva näki edes kavereitaan. Minulla oli syntymäpäivät ja sekin tuli ja meni. Eipä sillä väliä sinällään edes ole kun ensi vuonna tulee vasta 30 täyteen ja sitten kreisibailut! Ehkä.

Taisin nähdä koko huhtikuussa viittä eri ihmistä, joka sekin tuntui liialta kun katsoi uutisia koronasta ja sen leviämisestä. Tällä hetkellä niin minä kuin koko lähipiirini on kuitenkin pysynyt terveinä ja toivon, että näin on myös jatkossa.

Tärkeintä blogin kannalta kuitenkin on, että kirjoitettavaa riittää ja maksimointivuosi on edelleen oikealla uralla. Toukokuun vapaa-aika menee itselläni todennäköisesti suurelta osin sijoituskirjojen kirjoittelussa, mistä olen aidosti innoissani ja eristys ei sinällään paljon haittaa, vaikka turhan kauan se on jo kestänyt. Toivon, että kesäkuussa ehkä pystyn näkemään jo muita ihmisiä muuallakin kuin tietokoneeni näytöllä.

Miten sinun huhtikuusi meni eristyksissä?

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

10 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – huhtikuussa bruttotuloni ylittivät 8000 euroa!”

 1. Takerruin yksityiskohtaan. 🙂 Minkämoista kasvisruokaa te oikein syötte? Ilmeisesti käytätte valmisruokaa tai jonkinsortin jalosteita, koska puhtaat linssit ja pavut ei voi mitenkään olla punaista lihaa kalliimpia..? Kasvisruoka voi nimenomaan olla erinomainen tapa laskea kulutusta verrattuna sekaruokaan.

  Hienolta näyttää kyllä nuo blogitulot tältä kuulta!

  Vastaa
  • Joo hyvä huomio! Tosiaan olen sen verran laiska kokkaaja, että enimmäkseen juuri noita jaloisteita 😀 Kun on tottunut syömään juuri esim. jauhelihaa, on yllättävän helppoa vaihtaa nyhtökauraan, härkikseen jne. vaikka tosiaan tulee lähes 2x kalliimmaksi. Tällä hetkellä ei myöskään ole motivaatiota opetella tekemään ruokaa enempää, vaikka toki nyt olisi hyvä aika – ehkä voisi leipoa enemmän, hmm…

   Vastaa
 2. Hieno tulos! Kysymys kuitenkin brutto- ja nettotuloista. Jos bruttotulot ovat 8000 euroa, koen kummalliseksi, että nettotulot jäävät 6000 euroon. Oletko laskenut verot vain palkkatuloista vai miten otat huomioon nuo muut tulot (pois lukien tietenkin tuo muu 1000 euroa)?

  Vastaa
  • Kiva huomata, että joku on katsonut numeroita ihan ajatuksella. Eli oikeastaan kaksi pääsyytä tuohon korkeaan nettotuloon.

   1) Veroprosenttini on matalampi tällä hetkellä kuin, mitä se on vuoden lopussa, koska euro tänään on enemmän kuin euro eilen. Tulen nostamaan veroprosenttiani todennäköisesti huomattavasti heinä-elokuussa kun vuositulorajani nousee.

   2) Lasken nyt nettotuloksi ALV-palautukset, jotka tulen saamaan blogituloista. Toisista blogituloista taas tulen maksamaan verot vasta ensi vuonna.

   Ja tosiaan tuo 1000 euroa muutatuloa oli verovapaata kuten huomasitkin.

   Vastaa
 3. miksi kokoajan kusetat jengiä täällä?
  tuosta sun duunipaikasta saa 3500 bruttona palkkaa eikä kukaan maksa yli 1000 kuussa tämmöisestä sonnasta

  Vastaa
 4. Kiinnostaisi tarkemmin nuo asumiskulut, miten kahden asunnon vastikkeet on noin pienet. Olisi kiva tietää asuntojen koot ja vastike/neliö tiedot vertaillakseni omalle kohdalle.

  Vastaa
  • Joo hyvä kysymys. Kirjoittelen aiheetta sivuten tulevina viikkoina, mutta tässä käytännössä breakdown.

   1. 25 neliön yksiö (vastike veden kanssa 105€)
   2. 50 neliön kaksio (asun yhdessä tyttöystäväni kanssa, joten oma osani vastikkeesta veden kanssan. 80€, koko vastike 250€).

   Asuntolainojen korot ovat yksiöön 0,5% ja kaksioon 0,45%.

   Toivottavasti tämä auttoi!

   Vastaa
   • Kiitos vastauksesta, joo jos neliöt on tosiaan noin pienet niin ihan normivastikkeissahan sitten liikutaan. Ja asian sivusta mutta monesti blogissa keskustelua, asuntolainan lyhentäminen on todellakin säästämistä!

    Vastaa

Jätä kommentti