Vuosi maksimoijana – joulukuu – tänään selviää pääsinkö 100 000 euron vuosituloihin!

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni. Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani.

Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Vuosi on siis vihdoin OHI! Tänään selviääkin, kuinka pitkälle maksimointivuoden tavoitteissa pääsin, sainko tienattua 100 000 euroa vai jäinkö tavoitteesta (ja jos jäin, kuinka paljon!). Aloitetaan kuitenkin perinteisesti tämän kuukauden tuloilla ja menoilla.

Joulukuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini joulukuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 7233,38€
Menot: 889,77€
Säästöprosentti: 87,70%

Tulot verojen jälkeen olivat aivan massiiviset joulukuussa, kuten vähän ounastelinkin jo marraskuun kirjoituksessani. Lajittelen myöhempänä tekstissä tarkemmin tulojen rakenteen, mutta täytyy jälleen huomauttaa, että suuri osa näistä tuloista on mätkyherkkiä eli tulen maksamaan huomattavan määrän jälkiveroja tässä kuussa saamistani tuloista sitten ensi vuoden puolella.

Menot pysyivät joulukuusta ja joululahjojen osteluista huolimatta hyvällä tasolla ja säästöprosentti oli jälleen uskomattoman hyvä kiitos korkean tulotason.

Käyn myös tammikuun alussa eri teksteissä läpi tarkemmalla tasolla niin koko vuoden tuloni kuin menoni, mutta huvittavaa kyllä näyttää siltä, että näin maksimointivuonna (etenkin koronan takia) tienasin enemmän kuin minimalistivuonna, mutta mikä oudointa kulutin myös vähemmän kuin minimalistivuonna! Tämä tosiaan on vain gut-feeling, mutta kuukausikatsauksia seuratessa on tullut huomattua, että kulutus on jäänyt erittäin alhaiseksi läpi vuoden.

Menojeni jakautuminen

Menneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 341,48€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 150€
Ravintolat ja alkoholi: 140,73€
Matkustaminen: 25,2€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 33,4€
Harrastukset ja liikunta: 65,79€
Terveys: 0€
Muut: 133,17€

Oikeastaan kulut joulukuussa eivät kauheasti eronneet tavallisesta kuukaudesta. Kun koronaluvut alkoivat nousta joulukuussa entisestään, Wolt-lauloi taas entistä enemmän, joka näkyy ravintolakuluissa.

Muissa kuluissa on vuoden vakuutusmaksut, jotka ovat näin ilman autoja ja sairaskuluvakuutusta (joka allekirjoittaneella on erittäin laaja työnantajan puolelta) kuitenkin aika maltilliset. Muuten kuukauden kulutus pysyi aika tavallisessa ja mitään turhaa ei taaskaan tullut osteltua.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni piti minun tienata 100 000 euroa ennen veroja vuonna 2020. Käytännössä tämä tarkoitti, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden. Tuloni jakautuivatkin ratkaisevassa joulukuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5377,50€
Osinkotulot: 99,45€
Vuokratulot: 640€
Blogitulot: 3422,49€
Muut tulot: 0€

YHTEENSÄ: 9539,44

Yhteensä tuo perus 8333 kuukausitulot ylittyivät selvästi. Palkkatuloista ei erityisesti ollut apua tässä kuussa, koska ne olivat aivan normaalit. Sen sijaan osinkotuloja tippui taas pitkästä aikaa kun Digital Realty, joka juuri tänä vuonna jälleen nosti osinkoaan, maksoi neljännesosinkonsa. Myös vuokratulot olivat normaalit.

Sen sijaan blogitulot nousivat joulukuussa lähes kaikkien muiden tulojen yläpuolelle. Erityisesti tämä johtui siitä, mistä mainitsin marraskuussa – vedin käytännössä kaikki affiliate- ja mainospalveluni saldot tyhjiksi joulukuussa. Tämä nosti tuloja huomattavasti, koska moneen saldoja oli kertynyt käytännössä vuoden alusta lähtien ja en ollut niitä kertaakaan aiemmin nostanut. Käytännössä nyt olikin siis omanlaisensa tilipäivä monen blogimainospalvelun osalta.

Jos blogi tuottaisi oikeasti näin paljon joka kuukausi, voisin ihan hyvin jättäytyä täysipäiväiseksi bloggariksi, mutta valitettavasti normaalimpi taso on edelleen siinä 1000 – 1500 euron paikkeilla. Taso on hyvä, mutta sillä ei kuitenkaan ihan FIRE:n tavoittelua vielä edistetä.

Blogitulot koostuivatkin tässä kuussa niin monesta eri lähteestä, että kirjoitan tammikuun toisella puolella tarkemman tekstin, jossa jaottelen erittäin yksityiskohtaisesti eri palvelut ja tavat, millä tuloja sain. Uskon, että kyseisestä tekstistä on hyötyä kenelle tahansa, joka lisätulojansa elämään tavoittelee.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin? Pääsinkö tavoitteeseen? Totuuden hetki.

Kuten yllä olevasta kuvaajasta selvästi näkyy, sininen palkki – eli toteutuneet tulot ennen veroja eivät aivan saavuttaneet vihreätä tavoitepalkkia. En siis päässyt 100 000 euron bruttotuloihin tänä vuonna. Paljosta se ei kuitenkaan jäänyt paitsi, sillä laskelmieni mukaan vuosituloni vuonna 2020 olivat 98 376,57 euroa!

En voi sanoa olevani pettynyt tulokseen, vaikka maaliviivalle kaaduinkin. Halusin tarkoituksella asettaa rajan mahdollisimman ylös ja koronan takia minulta jäi niin tiettyjä blogiyhteistöitä tekemättä, että toinen palkankorotus neuvottelematta. Kun miettii millainen vuosi taloudellisesti mennyt vuosi oli, on tämä tulos silti itselleni menestys.

Parempaan olisi ollut mahdollisuuksia jopa näin koronavuotena, mutta en halunnut itseäni polttaa loppuun, joten en ihan jokaista kiveä tienaamismahdollisuuksista kääntänyt enkä blogiani niin aktiivisesti myynyt eteenpäin, kuin ehkä olisin alunperin ajatellut tekeväni.

Tulen tosiaan avaamaan kaikki vuoden tuloni vielä tarkemmin, sen mitä tein hyvin ja sen, mitä olisin voinut tehdä vielä paremmin tienaamisnäkökulmasta myöhemmässä tekstissä tammikuun aikana. Vuodessa on paljon perattavaa ja odotan innolla, että saan oppini jakaa lukijoiden kanssa!

Yhteenveto

Vuosi 2020 oli ylivoimaisesti elämäni erikoisin vuosi – ja moni varmasti voi sanoa samaa. Loppupeleissä vuosi 2020 oli kuitenkin itselleni erittäin hyvä vuosi, vaikka outo olikin. Minä ja kaikki läheiseni pysyivät terveenä, ja vaikka heilun PK-seudulla, en vieläkään tunne ketään, joka koronaa olisi saanut. Toivon, että tämä on merkki ennen kaikkea siitä, että lähipiirini on käyttäytynyt järkevästi eikä ottanut turhia riskejä koronan aikana.

Samaan aikaan vuosi 2020 on ollut itselleni kaikkien aikojen suurin vaurastumisen vuosi. Ennätyskorkeat tulot ja erittäin maltilliset menot yhdistettynä erittäin menestyksekkääseen sijoitusvuoteen ovat kaikki nostaneet varallisuuteni sellaiselle tasolle, jota en olisi koskaan uskonut saavuttavani tähän ikään mennessä.

Seuraavana tämän viikon torstaina onkin vuorossa vuoden 2020 tilinpäätös, jossa käyn läpi varallisuuteni, osakevarallisuuteni, velkani sekä 5-vuotistavoitteen toteuman – lupaan, että numerot tulevat räjäyttämään tajunnan ja demonstroi oikeastaan aika täydellisesti korkoa korolle ilmiön voimaa.

Tästä on mahtavaa jatkaa vuoteen 2021, joka on varmasti parempi kuin 2020 meille kaikille. Moni saattaa pohtia myös, mitä nyt kun minimalisti- ja maksimointivuosi on takana? Mikä on blogini seuraava teema ja mistä on vielä kirjoitettavaa? Tästäkin tulen kertomaan erittäin lähitulevaisuudessa, joten pysy langoilla!

Oletko uusi lukija ja oletko kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta? Aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa yli 500 tekstiä, joten olen varma, että löydät uutta mielenkiintoista luettavaa.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

 

 

 

12 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – joulukuu – tänään selviää pääsinkö 100 000 euron vuosituloihin!”

 1. Mahtava suoritus, onnittelut! Se onko lopullinen summa 98 400, 100 000 vai 102 000 euroa on mielestäni tietysti täysin triviaalia.

  Rahan tienaamisen lisäksi sait varmasti vuodesta paljon oppia esimerkiksi siitä millaisia lisätuloja pystyt halutessasi saavuttamaan ja oletko valmis jatkossa ottamaan ylimääräistä työtä/stressiä tulojen lisäämisen vuoksi.

  Vastaa
 2. Onnittelut. Komeat on lukemat. Itse pääsin 62 500 tuloihin, eli 5000 kuussa. Työnantaja kieltää muut työt, eikä aikaa tai jaksamista jäisikään. Ylitöitä tuli yli 300h, mutta niistä ei maksettu mitään, koska olen ylempien toimihenkilöiden sopimuksella. Nämä tunnit eivät sisällä puheluita / sähköposteja kotiin, pelkästään työpaikalla tehdyt. Siltikin jäin merkittävästi merkittävästi minulle asetetuista tavotteista. Ja vaikka tavoitteet olisi täytetty, ei se olisi tilipussissa näkynyt, koska ainoa bonuksiin vaikuttava tekijä on firman tulos. Ja tulokseen ei pysty itse vaikuttamaan. Esimerkiksi valuuttakursseilla on suurempi vaikutus kuin yhden tehtaan henkilöstöllä, ja tehtaita on monia. Uusi työpaikka on hakusessa, mutta eipä parissa vuodessa ole kymmenistä hakemuksista huolimatta mikään tärpännyt. Taino kilpailijalle olisin päässyt 90 km päähän pienemmällä palkalla samanlaiseen tehtävän.

  Vastaa
  • Kiitos! Olen kuullut samanlaisia tarinoita monelta muultakin alalta ja täytyy kyllä olla kiitollinen, että itselläni tilanne on vielä suhteellisen hyvin hallussa saldojen ja palkkauksen osalta eikä työt vielä tule kotiin.

   Itselläni myös iso osa tulospalkkauksesta on sidottu yrityksen tulokseen ja vähän sama juttu, että IT-puolella nyt ei ole niin merkittävää vaikutusta liikevaihtoon lyhyellä aikavälillä (liiketulokseen kylläkin) ja bonuspalkkion toteutuminen onkin vain omalta osaltaan itsestä kiinni.

   Ja kannattaa ehdottomasti jatkaa vain hakemusta. Kuulostaa siltä, että sulla ammatitaitoa ja kokemusta kuitenkin riittää, joten on varmasti vain ajan kysymys, kunnes parempi duuni tärppää!

   Vastaa
 3. Upeaa työtä! Varsinkin sun säästöprosentti on huikea! Toki mitä isommat tulot niin säästöprosenttia helpommin saa suuremmaksi.
  Itse en haikaile isompia ansiotuloja, ihan hyvät jo nyt mielestäni, mutta koitan asuntosijoittamalla päästä hyvään summaan pääomatuloissa ja varallisuudessa, tasaisesti ja määrätietoisesti toimintaa kasvattamalla.
  Olen uskollinen blogisi lukija, nyt ehkä vuoden ajalta, mutta tämä vasta 1. kommentti…jatkossa ehkä lisää 🙂

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Olen tosiaan iloinen, että elintasoinflaatio ei ole iskenyt vielä kunnolla, vaikka tulot lähtivätkin nousuun. Toki tosiaan matkailun puuttuminen edelliseltä vuodelta auttaa säästöprosenttiin valtavasti, koska se on kuitenkin iso kuluerä, mutta toivon, ettei kulutus yli 20 000 euron missään kohtaan ala menemään tai muuten pitää alkaa katsomaan olenko alkanut ostamaan sitä kuuluisaa turhaa schaissea.

   Asuntosijoittaminen on erinomainen tapa kasvattaa tuloja etenkin, jos se kiinnostaa, koska siinä on kuitenkin omat hyvät puolensa, mitä esim. osakesijoittamisessa ei ole. Ja aina kiva kuulla pitkäaikaiselta lukijalta!

   Vastaa

Jätä kommentti