Vuosi maksimoijana – kesäkuussa bruttotulot ylittivät jälleen 8000 euroa!

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni. Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani.

Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Kesäkuu 2020 


Tulot ja menot sekä säästöprosenttini kesäkuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 5690,24€
Menot: 976,91€
Säästöprosentti: 82,83%

Tulot olivat erittäin hyvät kiitos erityisesti lomarahojen, jotka maksettiin kesäkuussa. En ole ollut kokonaista vuotta vielä nykyisellä työnantajallani töissä, joten en saanut vielä täysiä lomarahoja, mutta kivasti extraa silti. On myös aina kiva nähdä kun menot pysyvät alle tuhannen euron kuussa ja säästöprosentti yli 80%. Isossa kuvassa tämä kuukausi oli siis erittäin hyvä. Katsotaan vielä tarkemmin menojani.

Menojeni jakautuminen

Meneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 353,29€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 233,15€
Ravintolat ja alkoholi: 81,47€
Matkustaminen: 33,6€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 58,42€
Harrastukset ja liikunta: 26,98€
Terveys: 0€
Muut: 190€

Kaikki muu oli aika perinteistä, mutta ehkä tärkeimpänä oli muut menot, jotka sisälsivät opintolainani uudelleenjärjestelyn. Vaihdoin opintolainani maksuajan kymmenestä vuodesta kahteenkymmeneen vuoteen. Korko opintolainassani on 0,1%, joten laskin, että tulee halvemmaksi, etten maksa sitä niin nopeasti takaisin, vaan sijoitan rahat, jotka opintolainasta jää käteen. Opintolainalla ei ole myöskään ole merkitystä pankin silmissä, joten sitä ei oikeasti ole mitään syytä maksaa nopeasti pois.

Ravintolat myös aukesivat kesäkuussa ja kävin hieman tukemassa suomalaisia ravintoloita kesäkuun aikana ja uskaltauduin syömään ihan paikan päällä kunnioittaen turvavälejä. Ostin myös Finnkinon sarjalipun, koska rakastan elokuvissa käymistä ja se onkin yksi niitä asioita, joita olen kaivannut kaikista eniten korona-aikana.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden. Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 7041,50€
Osinkotulot: 636,19€
Vuokratulot: 640€
Blogitulot: 71,09€
Muut tulot: 121€

YHTEENSÄ: 8509€

Tämä kuukausi oli taas erinomainen, suurelta osin kiitos kertaluontoisten lomarahojen sekä osinkotulojen. Ylitinkin tässä kuussa tavoitteni yli 8333 euron bruttokuukausituloista.

Palkkatuloissa suuri kiitos tulee juurikin lomarahoista. Osinkotuloissa taas sain vuoden osingot Aallon Groupilta sekä Reveniolta. Vuokratulot jatkuivat entiseen tapaan vuokralaisen vaihduttua sujuvasti minun edes käymättä Tampereella.

Blogitulot olivat tässä kuitenkin erittäin alhaisella tasolla ja tässä näkyi ehdottomasti koronan vaikutus hieman jälkikäteen. Blogitulot kuitenkin näyttävät palautuvan pian koronaa edeltävälle tasolle, joten toivon niistä saavani niin heinä- kuin elokuussakin lisää boostia taas tavoitteeseeni. Muissa tuloissa myin Huuto.netissä hieman tavaraa (vanhoja videopelejä), joista sain vähän päälle satasen.

Katsotaan vielä, mitä tein tässä kuussa tulojen lisäämisen eteen ja miten nämä tulevat toivottavasti vaikuttamaan tulovirtoihini tulevaisuudessa.

Tulojen lisäämiseksi tässä kuussa tehtyä 

Listasin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti käyttää päästäkseni tavoitteeseen ja miten olen niitä kuluneen kuun aikana noudattanut.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna (tehty)
– Sijoitusasunnon lainan korottaminen (tehty)

– Google AdSense-mainokset (tehty)
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista (koko vuoden projekti)
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen (työn alla)
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen (aika ei todennäköisesti riitä) 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Tässä kuussa sain ensimausteen Google AdSense-mainosten tulopotentiaalista blogini osalta. Tulokset olivat ihan hyviä, mutta tarvitsen vähän pitempää testiaikaa, että näen, miten mainokset pitkällä aikavälillä käyttäytyvät. Korona työ myös oman mausteensa Internet-mainontaan, joten pidän mainokset blogissani ainakin niin kauan kunnes asiat normalisoituvat maailmalla ja saan ns. tavallista dataa. Kirjoitan luvuista tarkemmin parin kuukauden päästä, mutta sen voin sanoa, että yllätyin positiivisesti.

Olen myös valmistellut paljon lähestymismaileja potentiaalisille yhteistyökumppaneille yhteistyöpostausten osalta, mutta en ajatellut lähestyä näitä kumppaneita kuin vasta elo-syyskuussa kesälomien jälkeen. Toivotaan, että yritysten markkinointibudjetiseissa olisi vielä tilaa myös minulle!

E-kirjan kirjoittaminen on tällä hetkellä hyvin edistyvä projekti ja olen etenkin kesälomani aikana saanut sitä hyvin eteenpäin. Toivon, että minulla olisi tästä enemmän kerrottavaa teille kaikille jo tämän vuoden aikana!

Niche-nettisivun tekeminen on osoittautunut liian aikaavieväksi hommksi tälle vuodelle, koska kirjaprojekti on minulle henkilökohtaisesti mielenkiintoisempi ja tärkeämpi. Saa kuitenkin nähdä, olisiko minulla aikaa palata tähän ensi vuonna.

Muiden tulojen osalta olen nyt saanut Huuto.netissä myytyä vanhoja videopeleitäni hyvin ja jatkan tätä läpi vuoden.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Kiitos näiden kaikkien pienien purojen sain vähän otettua kiinni vuositavoitettani, kuten alla olevasta graafista näkee.


Viime kuussa olin 100 000 euron vuositavoitettani tavoitettani jäljessä 3300 euroa, tämän kuun jälkeen enää n. 3100 euroa. Olen vuodessa puolessa välissä ja tilanne on edelleen erittäin tiukka. Tämä kuukausi toi jälleen uskoa siihen, että 100 000 tavoite on kuin onkin mahdollinen kunhan saan edistettyä nyt kesälomalla ja syksyn tullessa jälleen tulojen kasvattamistöitä suunnitelmieni mukaan. Jännäksi menee.

Yhteenveto

Kesäkuu oli hyvä kuukausi ja heinäkuu tulee joka tapauksessa olemaan hyvä kuukausi, koska kesäloma. Parasta kesälomassa on se, että kun on hyvä sää, on aikaa hengailla kavereiden kanssa ulkona sekä lukea kirjoja puistossa. Mikäli lomapäiville sattuu huono sää, on minulla enemmän aikaa kirjoittaa kirjaa sekä blogiani. Joka tapauksessa siis win-win!

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – kesäkuussa bruttotulot ylittivät jälleen 8000 euroa!”

 1. Kieltämättä mielenkiintoista seurata tulojesi kehitystä tänä vuonna. Tuntuu kuin jokainen kuukausi olisi yksi palanen isommassa palapelissä. Loppuvuosi tulee olemaan varsin jännityksen täyteinen kun maaliviiva lähestyy vääjäämättä. Uskon tosin että tulet saavuttamaan tavoitteen mikäli intoa löytyy sivutulojen hankkimiseksi.

  Oma seurantani perustuu vain nettotuloihin jotka ovat olleet keskimäärin 5,5k€ kuukaudessa. Nopeasti laskien ollaan melko tarkasti 100k€ tuntumassa vuositasolla, tosin yhden vuokra-asunnon mahdollinen remontti tulee pudottamaan tuloja noin 5k€. Hauska yhteensattuma on tulojemme samansuuruisuus joka antaa hieman sparrausta kun väsymys alkaa painamaan.

  Väsymyksestä mainiten on aikomuksenani alkaa muutta 100k€ ylittävä osuus tuloista vapaa-ajaksi mikäli työt jatkuvat vastaisuudessakin nykyisellä työnantajalla. Eli 10k€ ylimääräisellä pääomatuloilla voisin ottaa 1,5kk vapaata töistä. Uskon tuon 6 viikon ylimääräisen loman tuovan hyvinvointia perheellemme enemmän kuin noin 5k€ palkkatulon. Pienenä lisämausteena on toki nettotulojen kasvu verotuksen siirtymisen vuoksi palkkatuloista kohti pääomatuloja.

  Hieman kateellinen olen suunnitelmastasi keskittyä myös lukemiseen kesälomalla. Omalla kohdalla ne muutamat isyyslomalla ostetut kirjat odottavat yhä lukijaansa mökillä kun sitä sopivaa hetkeä ei vain tunnu löytyvän. Toisaalta tilanne ei harmita, vaan kyse on enemmänkin rentouttavien hetkien odottamisesta sitten joskus.

  Vastaa
  • Tämä vuosi on kyllä ehdottomasti ollut mielenkiintoinen itsekin kun on jännännyt joka kuukausi missä mennään. Blogitulot ovat nyt vähän palautuneet koronadipistä, mutta toivottavasti onnistun niiden suhteen vuoden loppuspurtissa.

   Raha on tosiaan aina vaihtokauppa ajan kanssa ja mielestäni suunnitelmasi kuulostaa erittäin hyvältä. Veikkaisin, että sinun kohdallasi tuo vaihtokauppa rahan ja ajan kanssa on varsin fiksu ja uskon, että itsekin 5-10 vuoden sisään alan priorisoimaan aikaa taas rahan sijaan, senhän takia tätä matkaa teenkin. Uskon myös, että perheesi arvostaa varmasti enemmän aikaa kuin tuota 5000 euron lisätuloa 😀

   Itselläkin oli pitkään lukeminen tauolla – ei toki ajan puutteen takia vaan sen takia, että se ei vain maittanut. Nyt kuitenkin on ollut mukavaa syventyä taas mitä erilaisempaan kirjallisuuteen kun aikaa ja intoa on taas ollut.

   Vastaa

Jätä kommentti