Vuosi maksimoijana – lokakuussa alkoi loppukiri kohti 100 000 euron vuosituloja

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni.

Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani. Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Lokakuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini tammikuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 5736,40€
Menot: 927,49€
Säästöprosentti: 83,83%

Tulot olivat komeat, vaikka jouduin nostamaan palkkani veroprosenttia tässä kuussa. Lokakuussa palkastani menikin jo lähes 40% veroihin ja sosiaali- ja eläkevakuutusmaksuihin. Hurjaa. Jos matka jatkuu tätä tahtia, kohta pääsen siihen maagiseen 50%:iin. Blogin mainostuloista maksan ison osan veroista vasta ensi vuonna, joten sen takia nettotulot näyttävät tällä hetkellä näin nätiltä.

Menot pysyivät erittäin järkevinä koronan takia. Kun kotoa on hankala poistua, ei myöskään kuluja oikein saa aikaiseksi. Kun ruokaa saa kaupasta ja videopelejä, musiikkia ja striimauspalveluita netistä, mitä muuta oikein tarviikaan? Säästöprosentti siis pysyi edelleen kiitettävissä luvuissa yli 80%:n.

Ja pakko myöntää, että paljon matkoja tuli suunniteltua lokakuun aikana. Nyt putkessa olisi ainakin Japanin ja Korean matka sekä erillinen Yhdysvaltain matka. Heti kun korona hellittää otettaan tai maailma muuten alkaa normalisoitua, on varmaa, että kuluja ilmestyy itselleni helposti varmaan kymppitonnin verran lisää. Joten nautittakoon nyt näistä taloudellisesti hyvistä kuukausista.

Menojeni jakautuminen

Menneenä kuukautena menoni jakautuivatkin tarkemmin seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 338,5€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 200€
Ravintolat ja alkoholi: 113,96€
Matkustaminen: 30,8€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 117,63€
Harrastukset ja liikunta: 126,6€
Terveys: 0€
Muut: 0€

Kuten nähdään, ei ylimääräisiä kuluja ole ollut. Olen pysynyt erittäin terveenä, mistä olen erityisesti nyt äärettömän kiitollinen. Vaatteet ja muut kulut ovat nollassa, koska silloin kun joskus pitää Teams-chatissa näyttää naamansa, heilun t-paidassa. Wolttia toki tuli hieman enemmän käytettyä lokakuussa, joka nosti ravintolakuluja. Luojan lykky kuitenkin on lounaskortti, jolla pystyy maksaa suuren osan Woltin ruuista.

Koronasta huolimatta kävin myös työpaikalla enemmän kuin kertaakaan tänä vuonna (3 kertaa). Syynä tähän oli se, että työtehtävät vaativat parempaa työpistettä ja kahta näyttöä, joita en ole kotiini jaksanut asentaa tilan ollessa rajattua.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden. Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5362,50€
Osinkotulot: 0€
Vuokratulot: 640€
Blogitulot: 2333,47€
Muut tulot: 0€

YHTEENSÄ: 8335,97€

Aika kaunista. Kun kuukausitavoite on 8333€/kuukaudessa, ylittyi tämä kahdella eurolla! Tällaiset kuukaudet siis olisivat riittäneet vuositavoitteeni saavuttamiseen.

Palkkatuloissa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta blogitulot olivat aivan erinomaiset tässä kuussa. Tässä suurin syy on affiliate-tuloni, jotka ylittivät 700 euroa lokakuussa pitkästä aikaa. Tähän ei ole mitään yksittäistä syytä vaan jostain syystä ihmiset kilpailuttivat sähköjään ja avasivat Nordnet-tilejään enemmän kuin aiemmin.

Myös marraskuussa tulot ovat erinomaiset, koska kuten olet varmaan huomannut, olen muutaman yhteistyön lokakuun aikana tehnyt, jotka laskutan marraskuussa.

Mutta entä maksimointivuoden tavoitteen edistyminen?

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Lokakuuhun mennessä olenkin tienannut 79 274,47 euroa, kun tavoitetaso on lokakuun kohdalla 83 330 euroa. Olen siis tavoitetta jäljessä n. 3500 euroa.

En ole tavoitetta edes paljoa jäljessä, mutta aika käy koko ajan enemmän vähiin. Tavoitteeseen pääseminen vaatisi lopulle kahdelle kuukaudelle n. 10 000 euron tuloja per kuukausi ja vaikka ensi kuussa on paljon tuloja taas putkessa, koronan aiheuttama kuoppa alkuvuodelle on vaikea paikata.

Viimeinen toivoni on se, että, kun nostan saldoni kaikista eri affiliate-palveluista, joita käytän harvemmin, yllättäisi tulokset iloisesti joulukuussa. Tämän lisäksi on mahdollista, että saan pienen joululahjan palkan muodossa työpaikaltani joulukuussa. Tavoitteeseen saamiseen tarvitaan kuitenkin täydellinen onnistuminen ja kaikkien näiden asioiden toteutuminen.

Loppukirini osuikin etenkin yhteistyökumppaneiden kontaktoinnin osalta liian myöhään, koska kun kontaktoin syyskuussa potentiaalisia yhteistyökumppaneita, oli käytännössä kaikki yritykset tehneet jo markkinointikamppanjansa loppuvuodeksi. Tämä menee ihan oman osaamattomuuden piikkiin ja siihen, etten ollut ajoissa liikkeellä.

En kuitenkaan luovuta maksimointivuotta! Tulen edelleen tavoittelemaan maksimituloja loppuvuoden ajan ja katsotaan, kuinka pitkälle se riittää. En välttämättä pääse 100 000 euroon, mutta pääsen joka tapauksessa erittäin lähelle sitä. Kaksi kuukautta jäljellä, jännää nähdä, kuinka lähelle lopulta pääsen!

Aina saa toivoa, vaikka järki muuta sanookin. Ja toisaalta, eipä ne 97 000 euron bruttotulotkaan 29-vuotiaana nyt mikään maailman suurin tragedia olisi – vähän suhteellisuudentajua kuitenkin pitää mukana olla, kun tienaan tämän ikäisenä enemmän kuin vanhempani tienasivat koskaan yhdessä.

Yhteenveto

Lokakuu oli onnistunut kuukausi tulojen ja menojen osalta, lähinnä kiitos korona karanteenin ja monen onnistuneen blogiyhteistyön. Vaikka loppukiri ei riitä ihan 100 000 euroon alkuvuoden eron takia, en voi kuitenkaan olla kuin tyytyväinen lokakuuhun.

Lokakuu on myös ollut töissä erittäin raskas kuukausi. Saldoja kertyi ja muutenkin pitkästä aikaa töitä oli aivan liikaa, vaikka delegointia pyrin harrastamaan parhaani mukaan. Olen kuitenkin tyytyväinen siinä, ettei se näkynyt blogissani mitenkään ja pystyin tuottamaan tekstejä aivan entiseen tahtiini. Blogin kirjoittaminen on hyvää tasapainoa muuten erittäin intensiivisille työlleni, jossa kyllä onneksi flow-hetkiä tulee tällä hetkellä erittäin paljon.

Maksimointivuotta on enää kaksi kuukautta jäljellä, uuden Zeldan julkaisuun on enää 17. päivää ja ehkä kehtaisin laittaa joulukuusenkin esille jo marraskuun lopussa pimeitä päiviä piristämään kunhan Halloween-kurpitsani mätänevät ja eivät enää tuota valoa. On paljon mitä odottaa ja mistä olla kiitollinen, joten pimeys ei haittaa!

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

8 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – lokakuussa alkoi loppukiri kohti 100 000 euron vuosituloja”

 1. Onneksi olkoon! Ei voi muuta sano, kun hattua nostaa! 🙂

  Blogista on tullut aika kivat lisäansiot tälle vuodelle. Ne ovat tulleet ihan ansaitusti ja se kertoo vain blogin laadusta. Tiukille menee löytyykö nimesi ensi syksyn yli satkun tienanneiden listalta.

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Tänä vuonna kyllä olen tehnyt blogin ja sisällön eteen enemmän töitä kuin koskaan aikaisemmin, joten olen kieltämättä tyytyväinen, että tämä näkyy myös viivan alla. Jännäksi kyllä menee.

   Vastaa
 2. Hei. Onnea saavutuksesta! Kova työ ja vaivannäkö tuottaa tulosta! Mahtavaa! Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, mutta sen avulla olen opiskellut sijoittamisen alkeita ja uskalsin aloittaa sijoittamisen itsekin. Tosin hyvin pienellä summalla, mutta aloitin kuitenkin. Tavoitteeni on perehtyä sijoittamisen maailmaan ensin pienellä summalla joka kuukausi ja kun koen itse ymmärtäväni sijoitusmaailmasta enemmän, siirryn suoraan osakesijoittamiseen. Se on vielä kaukana, mutta ajatuksissa kuitenkin. Tämä tunne, kun sijoitin ensimmäisen kerran ja nyt odotan mitä tapahtuu, on kutkuttava! Jopa koukuttava jo nyt! Kiitos sinulle hyvästä ja selkeästä blogista!

  Ansku

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Ja mahtava kuulla, että uskalsit aloittaa sijoittamisen – pitkällä aikavälillä tulet varmasti kiittämään menneisyyden minääsi 😀 Ja hienoa kuulla, että sijoittaminen ja blogi toi kutkuttavan fiiliksen!

   Vastaa
 3. Moi! Tää on kyllä inspiroiva blogi ja aion kyllä jatkossa noudattaa osaa neuvoistasi. Minua kiinnostaaa se, miten asuinmenosi ovat noin hirveän pienet, vaikka ostit juuri uuden asunnon? Miten olet järjestänyt asuntolainojen lyhentämisen?

  Vastaa
  • Kiitos, mahtava kuulla, että blogi inspiroi! Tosiaan mulla on 1 sijoituasunto ja koti, sijoitusasunnossa maksan lainaa pois vähän tavallista nopeammin, koska kyseessä ASP-laina ja se pitää kohta muuttaa perus sijoituslainaksi. Kodin lainan takaisinmaksu on nyt vuoden tauolla, koska sen sai ilmaiseksi koronan takia.

   Sijoitusasunnon vastike on erittäin matala (vain 80e). Kodissani se on korkeampi, mutta koska omistan 100% asunnosta, sovimme tyttöystäväni kanssa, kun muutimme yhteen, että hän maksaa 2/3 vastikkeesta ja itse hoidan muut kulut.

   Ja tosiaan en laske lainanvähennyksiä kuluiksi, koska se kasvattaa varallisuuttani (muutenhan luonnollisesti kulut olisivat paljon isommat), mutta kaiken muun lainoihin liittyvä lasken (pankkikulut ja korot).

   Nämä yhdistelemällä päästään noihin mataliin kustannuksiin. Toivottavasti selvensi!

   Vastaa
 4. Onnittelut jälleen hyvin sujuneesta kuukaudesta! Tykkään kovasti blogistasi, ja tavastasi yhdistää kunnianhimoiset taloudelliset tavoitteet toisinaan syvälliseenkin pohdintaan ja toisaalta jalat maassa -asenteeseen. Raha ei selkeästi ole sinulle itseisarvo, vapaus on.

  Erityismaininta sujuvasta kielenkäytöstä sekä harkitusta mainosten sijoittelusta: mainokset on sijoitettu lukijaystävällisesti sivuille, jolloin niitä tulee välillä klikkailtua ihan kannatusmielessä, kun eivät hyökkää tekstin keskeltä silmille. Olet myös tainnut pohtia eettisiä seikkoja, eikä pikavippilaakien tms mainoksia ole näkynyt. On ilo lukea huolella laadittuja tekstejä, jotka on jopa oikoluettu – jostain syystä tämä ei ole millään lailla itsestäänselvyys suomalaisissa talousblogeissa.

  Osin blogisi inspiroimana muokkasin loppukesästä omaa sijoitussuunnitelmaani niin, että yhtenä skenaariona on taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen hyvissä ajoin ennen eläkeikää. Tahti vain on hieman hitaampi kuin sinulla, kun tulot ovat lähempänä mediaania kuin suurituloisten sfäärejä. Laskelmien tekeminen oli joka tapauksessa hyvin mielenkiintoista. Ajattelutavan muutos on ensimmäinen vaihe kohti päämäärän saavuttamista!

  Onnea maksimointivuotesi loppukiriin. 😊

  Vastaa
  • Kiitos valtavasti, tällaisista kommenteista tulee aina tosi hyvä mieli! Ja erityisen mukava kuulla, että tyylini miellyttää, koska tasapainoilu talous, sijoitus, ja muiden raha-asioiden sekä syvällisemmän pohdinnan välillä on välillä aika haastavaa.

   Mahtavaa, että blogi on myös inspiroinut muotoilemaan omaa tavoitetta. Juuri siihen pyrin blogini avulla, että kokeilen ja kirjoittelen vähän kaikista tyyleistä ja asioista ja jokainen voi ottaa niistä itselle parhaiten sopivat asiat. Tärkeintä on kuitenkin se, että oma talous on kunnossa ja kaikki siitä eteenpäin on plussaa. Taloudellinen riippumattomuus on elämän luksusta ja pelkästään prosessi sitä kohti on niin jännittävä, että sen suunnittelu ja saavuttelu itsessään on mielenkiintoista.

   Ja kirjoitusasun selkeydestä kiitos kuuluu tyttöystävälleni, joka jaksaa oikolukea lähes jokaisen tekstini. Kirjoitan itse niin paljon ja niin nopeasti, että väleihin osuu aina välillä outoja typoja ja muita epälogisuuksia. Ilman tyttöystävääni tekstit eivät olisi niin hyvälaatuisia kuin ne nykyään ovat. Toki itsekin tullut paljon petrattua vuosien saatossa tekstien laadun kanssa.

   Vastaa

Jätä kommentti