Vuosi maksimoijana – maaliskuussa bruttotuloni olivat yli 10000 euroa!

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni.

Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani. Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis näyttää tämä kuukausi ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Maaliskuu 2020 

Tulot ja menot sekä säästöprosenttini maaliskuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 7436,92€
Menot: 790,78€
Säästöprosentti: 89,73%

Tulot olivat äärettömän korkeat myös verojen jälkeen, vaikka toki tässäkin näkyy hyvin se, että veroihin meni n. 30% kaikista tuloistani. Osasta tuloistani tulen myös verot maksamaan vasta vuoden päätteeksi, joten reaalinen veroprosenttini on hieman tätäkin korkeampi.

Mahtavaa oli kuitenkin nähdä, että säästöprosentti nousi jälleen minimalistivuoteni tasolle! Lähes 90% säästöprosentti on aika mukava nähdä. Syythän tähän löytyvät niin korkeista tuloistani kuin myös muutamasta muusta tekijästä, jotka laskivat kulujani maaliskuussa. Miltä kuluni sitten näyttivät maaliskuussa? Siitä seuraavaksi.

Menojeni jakautuminen

Menneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asumiskulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 306,13€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 184,17€
Ravintolat ja alkoholi: 106,3€
Matkustaminen: 58€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 109,2€
Harrastukset ja liikunta: 26,98€
Terveys: 0€
Muut: 0€

Tarkkanäköinen lukija saattaa huomata, että asumiskuluni ovat lähes 200 euroa pienempiä kuin aikaisempina kuukausina. Syynä tähän on se, että muutimme helmikuussa yhteen tyttöystäväni kanssa ja nykyään jaamme kulutuksemme puoleen.

Asumiskuluni ovat nyt myös realistiset ihan kaikkien erilaisillakin laskutavoilla, koska pyysin Danskelta 12kk ilmaista lainavapaata asuntolainaani ja laitankin nyt kaiken ylimääräisen rahan osakkeisiin, mitä minulle irtoaa.

Kirjoitan muutosta ja kulujemme jakamisesta taloudessamme tarkemmin lähiviikkoina, mutta vaikka muutimme yhteen pidän kirjanpidon edelleen kaikissa luvuissa vain omalla kohdallani, enkä lähde tässä kohtaan yhdistämään tulojamme ja varallisuutta.

Maaliskuussa vietin jo yli kaksi viikkoa myös etätöissä, joka näkyy oikeastaan monellakin tapaa kulutustottumuksissa. Pysyin onneksi terveenä, mutta nyt jo huomaan, että kulutustottumukseni on muuttunut merkittävästi eristyksissä ja tämä näkyy myös menoisa. Ruokaan menee enemmän rahaa, koska tekee mieli enemmän kaikkea epäterveellistä ja jostain syystä kotona koko ajan ollessa tulee myös syötyä yksinkertaisesti enemmän. Tämä on hämmentävää.

Toisena isona muutoksena koko ajan kotona ollessa täytyy viihdyttää itseään enemmän, joka johti muutamaan videopeliostoksen, joita olen lykännyt jo pitkään sekä HBO:n tilaukseen. Kaiken kaikkiaan kulut kuitenkin pysyivät hyvällä tasolla.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin ennen veroja. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat, matkakorvaukset) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden.

Tuloni jakautuivatkin tässä kuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 7862,50€
Osinkotulot: 367€
Vuokratulot: 660€
Blogitulot: 1929,70
Muut tulot: 0€

YHTEENSÄ: 10819,20€!

Tulos oli aivan uskomaton, mutta sinänsä omalla tavallaan odotetunlainen. Tässä kuussa tuloja tuli monesta eri lähteestä.

1) Sain palkankorotuksen (joka oli tosin vain 200e), mutta kuitenkin jotain.

2) Sain 2500 euron erityisbonuksen hyvin tehdystä työstäni (joka oli mahtavaa, koska olen ollut uudella työnantajallani vain vähän päälle puoli vuotta).

3) Sain nostettua vuokraani yli 100 eurolla kun vuokralaiseni vaihtui (tästäkin tulossa pian teksti).

4) Sain hieman osinkotuloja (Talenomilta) ennen kuin osingot jäädytettiin monelta firmalta yhtiökokouksien siirtämisen takia.

5) Blogitulot lähtivät hyvin käyntiin ja kaupalliset yhteistyöt eri toimijoiden kanssa toivat tavalliseen blogituloihin mukavaa boostia.

On sinänsä selkeää, että palkkatuloni eivät tule olemaan näin korkeat jatkossa, vaan tavallisena kuukautena bruttopalkkani on n. 5500 euroa. Osinkoja ei myöskään ole lähitulevaisuudessa enää tulossa isoja summia, koska olen vaihtanut osinko-osakkeista poispäin ja loput osinkoyritykseni eivät osinkoja todennäköisesti maksa ennen kuin koronasekoilu on ohi.

Kuten kirjoitin muutama viikko sitten, korona heijastuu suoraan myös blogituloihini. Tällä hetkellä lähes kaikkien isojenkin somevaikuttajien kaupalliset yhteistyöt, jotka ei ole sovittu hyvissä ajoin etukäteen ovat jäissä. Tällaisen keskisuuren suomalaisbloggarin yhteistyöt jäätyvät aivan samalla tavalla ja maksimointivuosi onkin muuttunut koronan vuoksi järjettömän haasteelliseksi.

Tapoja kuitenkin on vielä jäljellä ja luovuushan tässä ennen kaikkea laitetaan koetukselle, että pääsen asettamaani tulotavoitteeseen tältä vuodelta.

Tulojen lisäämiseksi tässä kuussa tehtyä 

Listasinkin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti tehdä ja jotka auttavat minua lisäämään (mieluiten suhteellisen passiivisia) tulovirtojani vuoden aikana.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna
– Sijoitusasunnon lainan korottaminen

– Google AdSense-mainokset 
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Sain neuvoteltua palkankorotuksen, jes! Koronan takia ajoitus oli paras mahdollinen. Mikäli epidemia jatkuu pitempään, en pysty tänä vuonna todennäköisesti toista palkankorotusta pyytää, mutta jos korona menee ohi kesällä, pyrin vielä syksyllä saamaan toisen.

Sain myös korotettua sijoitusasunnon lainaani, hyvä minä. Google AdSense sen sijaan on vielä work in progress, koska en ole vieläkään keksinyt tehokasta tapaa laittaa mainoksia blogiini niin, että ne eivät häiritsisi liikaa lukemista. Kun aikanaan saan ne blogiini, toivon lukijoilta näkemystä siitä, mikäli mainokset ovat häiritsevissä kohdin.

Olen myös saanut blogiyhteistöitä muutamaan otteeseen, vaikka nyt onkin hieno aika. Mutta koska yhteistyöt koronan jälkeen hiljenevät, seuraavaksi onkin aika keskittyä kunnolla sijoitusaiheisen e-kirjani kirjoittamiseen (nyt kun on vielä täydellinen aika aloittaa sijoittaminen) sekä niche-nettisivuuni.

Mitäs muutakaan sitä tekisi, kun istuu päivät pitkät vain kotona ja käy ulkona vain kaupassa tai haukkaamassa happea. Pitää vain saada vähän lisää energiaa ja uskoisin, että saan passiivista tulovirtaani kasvatettua myös näitä reittejä pitkin – ja silloin saan myös lisää kerrottavaa teille siitä, miten nämä projektit epäonnistuivat tai onnistuivat.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Tammi- helmikuu oli lähinnä valmistelua blogituloja ja muita tulovirtoja varten ja nyt maaliskuussa pääsin hyvään vauhtiin… Kunnes korona tuli ja torppasi minut lennosta sivuun. Tasan tavoitteesa pysyäkseni minun olisi pitänyt tienata maaliskuuhun mennessä taulukossa olevan 24999 euroa. Tähän mennessä olen kuitenkin tienannut maaliskuuhun mennessä ”vain” 23 799,95 euroa.

Huippukuukaudesta huolimatta siis olen edelleen tavoitetta jäljessä ja hyvät neuvot ovat kalliit tässä kohtaan, tai sitten tarvitsen koronan toivottavasti syksyllä ollessa ohi, selkeän spurtin tuloissani.

Yhteenveto

Vaikka korona myllää maailmaa aivan uuteen uskoon, oli maaliskuu minulle erittäin hyvä niin numeroissa kuin omassa elämässänikin. Olen äärettömän onnekas, koska minun ei tarvitse stressata terveydestäni, työpaikasta tai mistään muistakaan asioista, joista miljoonat muut ihmiset joutuvat stressaamaan koronan takia.

Työskentelen tehtävissä, joissa voisin olla vaikka 100% ajasta etänä ja tehtäväni finanssialan IT-maailmassa muuttuvat sen tärkeämmiksi, mitä enemmän etäpalaverit, -koulutukset jne. muuttuvat arkipäiväksi. Kaikki on enemmän kuin hyvin, jos suurin kysymysmerkki tällä hetkellä elämässäni on, pääsenkö 100 000 euron vuosituloihin vai en. Onneksi tilanne myös tyttöystävälläni on samanlainen.

Toivottavasti myös sinä ja läheisesi ovat pysyneet terveinä ja korona ei vaikuta elämääsi enempää kuin, mitä se vähän myllää rahasto- tai osakesijoituksiasi.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

10 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – maaliskuussa bruttotuloni olivat yli 10000 euroa!”

 1. Upea kuukausi! Hieno nähdä, että olet lähes tavoitteessasi kiinni tällä hetkellä. Jännä nähdä miten talousmenosi muuttuvat muutaman seuraavan kuukauden aikana, joitain kodin sisustusmenoja tuppaa tulemaan aina yhteenmuuton myötä.

  Odotan Innolla tuota e-kirjaasi. Minä ainakin ihan kannatusmielessä tilaan sen – toki uskon sen myös olevan rautaista asiaa. Mikä sinulla on tavoiteaikataulu sen kanssa?

  Muutama mielenkiintoinen blogiaihe listallesi. Näistä haluaisin itse kuulla sinun kirjoittamana (tai kuulla lisää):

  ”Parhaat lukemani talous/self-help -kirjat ”. Vaikka top 5, joista jokaista avaat hitusen.
  ”Top 5 isointa rahamokaani”.
  ”Tuntemuksia ja fiilistelyitä op-kevytyrittäjästä, toiminimiyrittämisestä yms.”

  Vastaa
  • Kiitos! Joo itseasiassa ollaan kaikki tavarat järjestelty ja kun itsellä oli aika minimalistinen sisustus niin lähinnä tuli pari kaappia lisää tyttöystävältä ja muut lensivät kaatopaikalle. Ei ole siis mitään kuluja odotettavissa muuttoon liittyen, pelkkää säästöä! 😀

   Ja mahtava kuulla, että mielenkiintoa e-kirjaan liittyen on. Aloitin sen kirjoittamisen jo viime vuonna ja parikymmentäsivua sitä on jo olemassa, mutta mietin nyt vielä jos saisin jotenkin ajankohtaisemman näkökulman siihen. Pyrin saamaan sen valmiiksi viimeistään kesällä. Sitten pitää vielä miettiä hinta ja julkaisupaikka.

   Ja hyviä toiveita! Itseasiassa noi kaksi ekaa mulla on kirjoituksina jo lähes valmiina juuri tuollaisina ja ovat tulossa tän ekan vuosipuolikkaan aikana! Viime aikoina on tullut luettua tavallista enemmän, joten varmasti kirjoista kirjoitan jatkossa myös enemmän. Tuo kevytyrittäjyys kokemus menee varmaan myöhemmälle, koska tässä varmaan tulee pieni tauko noiden yhteistöiden kanssa, mutta koronan jälkeen varmasti tuostakin on enemmän kirjoitettavaa.

   Vastaa
 2. Todella hieno kuukausi joka palautti kumalatiiviset tulot lähelle tavoitetta. Tässä alkaa mukavasti näkyä eri tulonlähteiden merkitys kokonaisuuden kannalta. Pelkästään blogitulot hakkaavat monen työlaisen palkan, toki työntekoakin nämä tulot ovat sinulta vaatineet. Työnantajan maksamat tulospalkkiot ovat mukava lisä, tosin itselläni ne eivät ole koskaan tavoitteena vaan ovat oikeastaan tulos pedantista työskentelytavasta.

  Erittäin ihailtavaa sinulla on tulojen ja menojen suhde, siitä olisi monella opittavaa. Normaali arki ei todellakaan vaadi isoja menoja puhumattakaan siitä että elämänlaatu laskisi pienten menojen myötä. Minunkin veli jaksaa ihmetellä miten meidän perhe viitsii kituuttaa vaikka olisi mahdollista elää mukavaa elämää. Vuosien saatossa olen oppinut etten paljon keskustele taloudesta ja sijoittamisesta hänen kanssaan, on parempi vaieta kuin väitellä, etenkin jos tietää ettei se johda mihinkään.

  Lapsen syntymän myötä menomme ovat olleet hienoisessa kasvussa ja säästöaste on pudonnut 50-55% tuntumaan. Toki se on hyvällä tasolla yleisesti mutta taloudelliseen riippumattomuuteen tähtäävälle heikko saavutus. Voin reilun vuoden kokemuksella todeta ettei lapsiperheen arki todellakaan ole niin kallista kuin monet antavat ymmärtää, internet on täynnä lähes käyttämättömiä ja laadukkaita lastentarvikkeita uloskantohintaan. Lapsilisä kattaakin noin puolet kustannuksista jota lapsesta tulee.

  Koronavirus ei onneksi aiheuta meille ongelmia tulopuolella vaan ongelma tulee olemaan päinvastainen. Työpaikallani on tehty vuosien saatossa kovasti tehostamistoimenpiteitä väkeä vähentämällä. Säästämisen seurauksena ylitöistä on tullut pysyvä tila, lisäksi korona tulee varmasti lisäämään ylitöitä lähikuukausina. On irvokasta että toiset putoavat tällä hetkellä työelämän kelkasta ja toiset tekevät tiliä enemmän kuin koskaan. Lisäksi ylitöitä on mahdollista ottaa vapaana jolloin lopputuloksena on hyvät vuosiansiot ja pitkät lomat. Nykyinen työpaikkani onkin ensimmäinen jossa kukaan ei kadehdi kansanedustajien palkkiota tai lomia, Suomalaisessa työyhteisössä se lieneekin perin ainutlaatuista…

  Vastaa
  • Kiitos! Joo jos saisi blogitulot pidettyä tuolla tasolla joka kuukausi, olisi tilanne erittäin mukava, mutta korona vähän liikaa häiritsee tätä ainakin seuraavat pari kuukautta. Pitää keksiä eri teitä saavuttaa sivutuloja tulevilla kuilla. Ja itselleni tulospalkka on vähän samanlainen kuin sinulla, teen työni joka tapauksessa parhaani mukaan, joten tulospalkka on aina vain mukava lisä.

   Itselläni oli oman veljeni kanssa täysin samanlainen tilanne kuin sinulla! Mutta kun hän alkoi lukemaan blogiani ja näkemään Excel-taulukoita varallisuuteni kehittymisestä, kävi hänellä niin, että hän itsekin alkoi kiinnostua säästämisestä ja sijoittamisesta ja nyt onkin hauska vertailla molempien säästöjä ja sijoituksia aina välillä. Olin tästä erittäin positiivisesti yllättynyt.

   Olen samaa mieltä siitä, että tilanne työelämässä on tällä hetkellä aika absurdi. Kriisit jakavat nallekarkit aina entistä enemmän ääripäihin. On käytännössä vain he, jotka tästä hyötyvät ja he, jotka tästä kärsivät. Väliinputoajia on suhteellisen vähän. Täytyy kuitenkin olla vain kiitollinen siitä tilanteesta, mihin on elämässä päässyt, koska loppujen lopuksi muiden tilanteeseen harva meistä pystyy itse vaikuttamaan.

   Vastaa
 3. Onnittelut hyvästä kuukaudesta! Jäin ihmettelemään verojesi pienuuttaa. Pelkällä peruspalkallasi verojen pitäisi olla yli 35%, ja nyt olet selvästi ylittänyt peruspalkkasi tulot. Vai jätitkö pois veronomaiset maksut eli tyelit ja sairasvakuutukset?

  Vieläkö olet sitä mieltä, että pysyttelet näissä uusissa osakkeissa jotka olet valinnut myös kriisin jälkeenkin, vai onko joidenkin uusien yhtiöiden halpuus alkanut houkuttaa? Esim. vanha suosikkisi Citigroup. 🙂

  Vastaa
  • Erittäin tarkkaavaista! Eli tämä on käytännössä ihan verosuunnittelua minulta – olen asettanut vuositulorajakseni tällä hetkellä n. 60 000e (joka tulee ylittymään selkeästi ihan työpalkallakin). Nyt kun pörssin arvostukset ovat matalalla, en halua veroprosenttiani vielä nostaa koska uskon, että juuri tällä hetkellä euro tänään on huomattavasti enemmän kuin euro huomenna. Todennäköisesti en nosta toiminimeni veroprosenttia missään kohtaan, vaan otan tietoisesti monta tuhatta euroja mätkyjä ensi vuonna, koska mieluummin otan verottajalta lainaa kuin toisinpäin.

   Kieltämättä kävi tuuri salkun uudistuksessa, koska uusi salkkuni on selvinnyt romahduksesta huomattavasti paremmin kuin esim. juuri Citigroup ja Nordea. Pidättäydyn kuitenkin edelleen uuden salkkuni osakkeissa nyt myös romahduksen myötä (ravintola-alan firmoja lukuunottamatta, koska uskon, että etenkin Restaurant Brand International tulee tästä kärsimään aivan liikaa).

   Citigroupilla olisi nyt mahtava aikaa ostaa omia osakkeitaan takaisin, mutta koska tämä on kielletty valtion taholta, ei Citigroup pääse nyt hyötymään oikeasti matalasta osakkeenhinnasta kunnolla. Ja kun miettii, että Euroopassa EKP kielsi pankkien osinkojen maksun (ja omiakaan osakkeita ei saa ostaa), en taida pankkien pariin palata sijoituksissani vielä piiitkääään aikaan, koska ne näyttävät olevan edelleen niin vahvasti poliitikkojen talutusnuorassa.

   Kirjoittelen pian myös salkkuni uusista ostoksista, joten tulevaisuudessa vähän tarkemmin asiasta!

   Vastaa
 4. Kuten edellä veroiata mainittu, itselläni oli viime kuun palkka 13100€ ja käteen jäi 7800€.
  Normaalipalkka on hieman alle 6000€.
  Jälkivero on tietty halpaa lainaa, mutta sitä on odotettavissa =)
  Joka tapauksessa hienoa tulosta ja varmasti motivoi, kun sait kirittyä alkuvuoden alijäämän kiinni.

  Vastaa

Jätä kommentti