Vuosi maksimoijana – tammikuussa alustin matkaa 100 000 euron vuosituloihin

Vuonna 2020 haastoin itseni maksimoimaan tuloni ja saavuttamaan 100 000 euron tulot ennen veroja. Tulojen maksimointiin on jokaisella meistä tuhansia eri tapoja, joten tavoitteen saavuttaminen on vain minusta itsestäni kiinni. Tulotavoitteen lisäksi seuraan 5-vuotistavoitteeni mukaisesti kuukausittain kulutustani sekä säästöprosenttiani. Vaikka vuoden päätavoite on tulojen maksimoinnissa, seuraan kulutustani myös aivan samalla tasolla kuin minimalistivuotenani, koska kulutuksen seuraaminen on ylivoimaisesti paras tapa säästää rahaa ja olla kuluttamatta rahaa turhaan.

Miltä siis tammikuu näytti numerojen valossa ja kuinka paljon lähempänä olen tavoitettani menneen kuukauden jälkeen?

Tammikuu 2020 


Tulot ja menot sekä säästöprosenttini tammikuulta verojen jälkeen näyttävät seuraavalta:

Tulot: 4216,99€
Menot: 1285,04€
Säästöprosentti: 69,53%

Positiivista! Kulut eivät nousseet aivan järjettömästi, vaikka muutama yleensä vuoden alkuun kuuluva kertakulu tulee aina tammikuulle. Toivon, että ilman one-off ostoksia vuoden menopuoli asettuu tätä alemmaksi, ja, että huomaisin arjessa minimalismivuoden opit oikeasti, mutta aika näyttää. Miten menoni sitten jakautuivat?

Menojeni jakautuminen

Meneenä kuukautena menoni jakautuivat seuraavasti.

Asuntoihin liittyvät kulut (sijoitusasunnon ja kodin vastike, sähkö, vesi, lainojen korot ja muut pankkimaksut): 497,81€
Puhelinlasku: 0€
Elintarvikkeet ja muut kulutustavarat: 131,92€
Ravintolat ja alkoholi: 47,45€
Matkustaminen: 0€
Vaatteet, laukut ja ulkonäkö: 0€
Viihde, videopelit ja elektroniikka: 9,42€
Harrastukset ja liikunta: 95,83€
Terveys: 7,32€
Muut: 495,29€

Minimalismivuoden kaikuja näkyy ennen kaikkea elintarvike ja muussa kulutustavarassa eli ruokakaupoissa. Ruokakauppakuluni näyttävät asettuneen 130 euron kieppeille enkä näe niiden nopeasti muuttuvan tuosta. Pyrin myös vähentämään entisestään herkkujen määrää ihan terveyssyistä ja uskon, että se näkyy myös suoraan lompakossa.

Muissa kuluissa oli korkeat kulut parin one-off ostoksen myötä sekä blogin kertakulujen myötä, jotka tulevat aina vuoden alussa kun hosting, palomuurit, nettisivun domain jne. uusiutuvat. Muuten kulutus pysyi hyvin aisoissa.

Tulojen jakautuminen (ennen veroja)

Jotta pääsen tavoitteeseeni tienata tänä vuonna 100 000 euroa ennen veroja, tarkoittaa se käytännössä, että minun pitäisi päästä joka kuukausi 8333 euron kuukausituloihin. Jokainen kuukausi on hieman erilainen tuloiltaan, koska tietyt asiat (esim. osingot, lomarahat) jne. tulevat vain tiettyinä kuukausina, mutta tarkoitus olisi pysyä tuossa tahdissa läpi vuoden. Tuloni jakautuivatkin tammikuussa seuraavasti.

Palkkatulot: 5177,50€
Osinkotulot: 141,24€
Vuokratulot: 520€
Blogitulot: 561€
Muut tulot: 16€

 

YHTEENSÄ: 6415,74€

Palkkatuloni on kyseinen summa normaalisti ilman mitään lisiä. Nykyinen työni ei vaadi juurikaan mitään muuta kuin toimistolla istumista, joten todennäköisesti lomarahoja ja tulospalkkaa enempää ei ole lähiaikoina näkyvissä – satunnaisia päivärahoja lukuunottamatta. Vähän pitemmälle tulevaisuuteen saatan päästä matkaamaan ympäri Eurooppaa työni lomassa, joka toki näkyisi kivasti lisäpäivärahoina, mutta saa nähdä, miten Eurooppa-kuviot etenevät töissä.

Osinkotulot olivat ok kuten myös vuokratulot. Blogitulot olivat tavanomaista kuukautta korkeammalla joulukuussa tekemäni Nordnet-yhteistyöpostauksen takia. Muut tulot sisältivät tässä kuussa lähinnä vain kavereiden velan takaisinmaksuja.

Yhteensä jäin tammikuussa siis kuukausitulotavoitteestani n. 1900 euroa. Vaikka tämä ero on huomattava tavoitteeseen, tilanne ei ole niin huolestuttava, koska käytännössä kyseessä on vuoden ensimmäinen kuukausi, jonka aikana en ollut vielä ehtinyt tuloihin ehtinyt panostaa. Uskon, että käyrä lähtee ylöspäin heti jo helmi-maaliskuussa.

Ja oikeastihan verotettavat tuloni olivat huomattavasti isommat tammikuussa, koska myin paljon osakkeita myyntivoitolla, mutta en niitä tämän vuoden tuloihin laske.

Tulojen lisäämiseksi tässä kuussa tehtyä 

Listasin vuoden alussa erilaisia tapoja, joilla pyrin pääsemään 100 000 euron tulotavoitteeseeni. Seuraavassa siis asiat, joita minun piti käyttää päästäkseni tavoitteeseen ja miten olen niitä kuluneen kuun aikana noudattanut.

Neuvottelen ainakin yhden palkankorotuksen tänä vuonna
– Sijoitusasunnon lainan korottaminen

– Google AdSense-mainokset 
– Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista
– E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen
– Englanninkielisen ja/tai suomenkielisen niche-nettisivun perustaminen 
– Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

Koeaikani yöissäni päättyi menneenä viikkona! Ja tämähän tarkoittaa, että kunhan olen yksi-kaksi pienempää projektia saanut kunnialla päätökseen, on aika jutella esimieheni kanssa palkkauksesta ja edes lievästä palkankorotuksesta suhteessa nykyiseen palkkaani. Yllätyn, jos en siihen pysty.

Sijoitusasunnon lainan korottaminen näyttää olevan myös erittäin lähellä toteutumista ja kirjoitan siitä blogissani pian.

Adsense mainoksiin en ole vielä ehtinyt paneutua ja omasta mielestäni mielenkiintoisia blogiyhteistyökumppaneita olen alkanut kontaktoimaan – aika näyttää mitä näistä tulee.

E-kirjan kirjoittaminen on myös edennyt ihan hyvin, mutta kysymys kuuluu ehkä ennen kaikkea, missä kanavassa ajattelin se julkaista ja mikä on kirjan lopullinen tarkoitus. Sama pätee niche-sivuijin. Minulla on kaksi erittäin hyvää (omasta mielestäni siis) ideaa englanninkielisiä niche-sivuja varten, mutta aika tuntuu olevan ikävän vähän näihin panostamiseen.

Maksimointivuoden edistyminen tähän mennessä 

Entä miltä näyttää matkani tavoitteeseeni eli 100 000 euron bruttotuloihin tähän mennessä?

Tammikuussa tämä graafi ei kaipaa selityksiä.

Yhteenveto

Tammikuu oli hidas startti vuoteen tienaamisen kannalta, mutta muuten erittäin kiireinen. Kuten ennustin maksimointivuoteni alussa, suurin haaste tienaamistasoni nostamiselle tulee olemaan ehdottomasti aika – ja ennen kaikkea miten priorisoin sen.

Pyrin löytämään tehokkaita tapoja tienata rahaa sen sijaan, että kuluttaisin aikaa grindatessani senttejä pulloja keräämällä ja tämä tulee viemään aikaa pari ensimmäistä kuukautta. Ehkä positiivisin osa kuukautta oli edelleen suhteellisen pienenä pysyvä kulutus, koska viikonloput tuntuvat olevan tällä hetkellä niin täynnä tekemistä, että olin suhteellisen varma, että kulutin huomattavasti enemmän rahaa.

Mikäli sinulla on toiveita tai mielipiteitä uudesta maksimointivuoden kuukausikatsauksen sisällöstä ja ulkoasusta, laita kommenttia! (Kunhan se ei koske säästöprosentin laskemistapaa, haha). Pyrin tekemään tämän vuoden tavoitteiden etenemisen mahdollisimman helposti havainnoitavaksi jokaiselle lukijalle.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

12 kommenttia artikkeliin ”Vuosi maksimoijana – tammikuussa alustin matkaa 100 000 euron vuosituloihin”

 1. Hei. Mietin miten voisit saada blogiasi julki myös englanniksi. Voisit perustaa ptofiilin Steem.com alustalle jossa toiminta keskittyy sisällöntuottajien palkitsemiseen STEEM- lohkoketjun kautta. Blogi saisi varmasti kiinnostusta englannin kielisenä ja uusia seuraajia sekä helpon tien myös itsellesi omaksua krypto valuuttojen käyttöä.

  Vastaa
  • Kiitos ehdotuksesta! Onneksi on englanninkieli sen verran hallussa, että mikäli haluan englanniksi kirjoitella, teen sen varmaan vain ihan eri blogissa ja eri aiheesta. Tällä hetkellä varsin tyytyväinen siihen, että kirjoittelen vain suomalaisille.

   Vastaa
 2. Tulee hieman paineita loppuvuotta kohden, jollet saa kirittyä kahta tonnia umpeen.
  Se on reilu 100€ per kk lisää lopuille kuukausille ja kun kuukaudet vähenevät niin määrä per kk kasvaa.
  Aivan mahtava seurata blogiasi, muut bloggarit kertovat vain sijoituksista ja samaistuminen on hankalaa, kun ei ole palkkatietoja ja muita henkilökohtaisia näkökulmia.

  Vastaa
  • Joo onneksi tietyt muuttuja helpottavat tuota alkuvaiheen puutteen kirittämistä kun esim. osinkokevät tuo automaattisesti sen vähintään 2000e suoraan, joten silloin saan tuota tavoitetta varmasti kiinni. Toinen varma plussa on lomarahat sekä tulospalkka (jota tosin sain vain puolet, koska vasta puoli vuotta ollut uudella työpaikalla). Uskallan toivoa, että tämä tammikuu tulee olemaan koko vuoteni heikoin kuukausi yhteistulojen näkökulmasta.

   Ja mukava kuulla, että numeroiden avaaminen henkilökohtaisella tasolla tekee lukemisesta mielenkiintoisempaa! Antaa myös energiaa sen jatkamiseen tulevaisuudessa, kiitos paljon!

   Vastaa
 3. Itselläkin tavoitteena päästä ”hyvien veronmaksajien listalle”, mutta se tulee tapahtumaan vasta ensi vuoden tuloilla aikaisintaan. Mutta hyvin on startannut vuosi sinulla ja todella kova palkka verojen jälkeen. Omalla kohdalla nettopalkka tulee olemaan tänä vuonna 55% bruttoansioista autoedun takia X_X eli 45% menee verottajalle bruttopalkasta. Noh, toivottavasti verorahat menevät hyvään käyttöön yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi.

  Vastaa
  • Se on varsin hyvä tavoite! Verojen maksaminen on mielestäni ihan jees, koska tiedostan kuitenkin sen, että ilman niitä kaikkia veroja en olisi koskaan tähän asti päässyt näin nuoressa iässä – tai ainakin todennäköisyys olisi ollut paljon pienempi. Osa rahoista menee järkeviin kohteisiin, osa ei niinkään. Mutta talouden kiertoon ne menevät silti, joten mikäs siinä.

   Vastaa
 4. Pakko kyllä kysyä tuosta elintarvikkeiden osuudesta, 131,92 euroa kuukaudessa ruokaan ja kulutustavaroihin. Et ilmeisesti syö juuri mitään? Kahden hengen taloudessa menee helposti ilman herkkuja ~500 euroa kuukaudessa ruokaan, kun ei syö mitään teurasjätettää vaan terveellistä perusruokaa.

  Vastaa
  • 500 euroa on mielestäni ihan ok kahdelle henkilölle. Riippuen siitä lasketaanko työruokailut tähän vai ei. Ja tosiaan minimalismivuoden aikana tästä ruokabudjetista tulikin monta kysymystä, joihin vastasin esim. tällä kirjoituksella.
   https://omavaraisuushaaste.com/miten-syoda-halvalla/

   Käytännössä uskon, että halvimmissa kaupoissa käymällä, ihminen pystyy elämään ihan normiravittuna alle 100 eurolla kuukaudessa – tosin se vaatii toki suunnitelmallisuutta. Jos haluaa elää tarkalleen ruokaympyrän mukaan, tulee syöminen luonnollisesti kalliimmaaksi. Näistä terveellisistä ja halvoista ruuistahan on kirjoitettu jopa monta kirjaa ja kaikki tulevat samaan lopputulokseen.

   Olisi mielenkiintoista päästä käsiksi joskus ihmisten kuukauden ruokakoreihin ja nähdä, miten erilaiset summat muodostuvat. Blogia kirjoittaessa on huomannut, että kaikilla ihmisillä on erittäin erilainen käsitys siitä, mikä on ”normaalia”, ”terveellistä” ja ”halpaa”.

   Vastaa
 5. Meillä 6-hengen perheen ruokabudjetti on 900€.
  Lapset syövät koulussa päivällä, iltaruoka kotona.
  Itselläni lisäksi työpaikkaruokailu noin 6€ päivä, eli 120€/kk. Eväät tekemällä saisi aika hyvät säästöt.
  Vaimolla verotusarvo, noin 20€/kk.
  Yhteensä reilu 1000€/kk

  Vastaa
  • N. tonnin kulut ovat mielestäni varsin hyvät tuon kokoiselle perheelle! Ja tosiaan eväät tekemällä saa ison säästön, toisaalta työpaikkaruokailu on yleensä paljon monipuolisempaa ja terveellisempää oman kokemuksen mukaan, niin mieluusti siitä tuon maksaa. Hyvä esimerkki siitä, kuinka vähällä pystyy pärjäämään, vaikka lapset vielä kasvavassa iässä ovat usein aika pohjattomia kaivoja ruuan suhteen 😀

   Vastaa

Jätä kommentti