Vuosi podcasteja

Olen nyt aika pitkälti vuoden päivät ollut vierailemassa erilaisissa podcasteissa, tapahtumissa ja lehtijutuissa anonymiteetin loppumisen jälkeen. Tämä on aika hurjaa ja tuntuu, että vuosi on kyllä ollut paljon pitempi kuin moni muu aikaisempi vuosi, koska menoa ja vaihtelua on ollut enemmän kuin todennäköisesti koskaan elämässäni.

Rakastan kirjoittamista, mutta tänä vuonna olen päässyt myös tekemään podcasteja. Olen ollut vieraana kaikissa podcasteissa, joka tietenkin ollut itselleni vähän helpompaa, koska on voinut vain puhua itsestään, kirjastani ja vähän Pokémon-historiastani.

Tästä huolimatta olen pyrkinyt parhaani mukaan olla toistamatta samoja juttuja ja tarinoita, koska mitä olen podcasteja kuunnellut, jotkut vieraat ovat usein harjoitelleet valmiit setit, ja toistavat samat tarinat, esimerkit ja jutut – vaikka kiertäisivät 100 podcastia. Tämä alkaa puuduttaa nopeasti. Itse kyllästyisin tähän jopa itse puhujanakin. Jonkun verran toistoa toki itselläkin tullut, vaikka aktiivisesti tätä koittanut välttää.

Tänään listaankin siis kaikki podcastit, joissa olen käynyt. Uskon, että kukaan blogin lukija ei varmaan ihan jokaiseen ole törmännyt, niin jaottelen podcasteja sen mukaan, mikä on aihe ja millaisia asioita niissä on käsitelty. Tämän lisäksi listaan aina podin pituuden, niin voit etsiä juuri sen pituista kuunneltavaa kuin sinua kiinnostaa.

Jos siis haluat kuunnella minua lukemisen sijaan ja et ole vielä podeja kuunnellut, niin tästä tekstistä löydät paljon kuunneltavaa lenkkireissulle tai vaikka työmatkoille!

Sijoittamiseen keskittyvät podcastit

InderesPodi – Pokémonmestarista sijoituskirjailijaksi (3 h 14min)
Spotify
Youtube

Sijoituskästi – Sijoittajan vaarallisimmat ajatusvirheet (1 h 22 min)
Spotify
Youtube

Pörssipäivä – Viisas Sijoittaja ja sijoitukseni (1 h 14 min)
Yle Areena

#Neuvottelija – Sijoittamisesta Merja Mähkän kanssa (50 min)
Spotify
Youtube

Taloudellinen Mielenrauha – Sijoittamisen aloittamisesta ja ajatusvinoumista (31 min)
Spotify

Vuoden Sijoittaja-haastattelu Nordnet (43 min)
Spotify
Youtube

Mimmit Sijoittaa (40 min – maksumuurin takana)
Podimo

Seminuoret sijoittajat (50 min – maksumuurin takana)
Supla

Henkilökohtaiseen talouteen liittyvät podcastit

Vaurautta ja hyvinvointia (48 min)
Spotify

Syö, Nuku, Säästä (30 min)
Spotify

Kirjailijuuteen painottuvat podcastit

Oskari Saari – Kirja365 – Kirjaprojektista ja esikoiskirjailijuudesta (25 min)
Spotify

Vuosi podcast-vieraana kokemuksia

Olikohan siinä kaikki, toivottavasti! Omaan elämään tämä pyöritys on ollut ihan uusi piirre, ja monesti olen käynyt nauhoituksissa heti työpäivän jälkeen, jolloin aivojen naksauttaminen sijoitusmoodiin täysin erilaisesta päivätyöstä on ollut välillä erittäin haastavaa.

Tämän lisäksi, koska olen ollut aina kirjoittaja, podcasteissa vierailu on ollut hyvää harjoitusta itselleni puhujana. En tiedä, näkyykö kehitys ulospäin esim. viimeisimmässä podcast-vierailussa, jonka Inderesille tein, mutta aivojen sisällä on ainakin rauhallisempaa nykyään kuin aivan aluksi podcast-vierailuja tehdessä.

Podcast-vierailujen myötä olen myös oppinut aivan eri tavalla arvostamaan sitä, millaisen tuotantokoneiston yhdenkin jakson nauhoittaminen, editointi, julkaisu jne. oikeasti vaatii. Olen itsekin pohtinut podcastin tekemistä, mutta todellisuudessa tällä hetkellä itselleni ei ainakaan aika siihen riittäisi – se vaatii niin valtavasti liikkumatilaa. Mutta yksi projekti kerrallaan.

Uusia podcasteja ei pitäisi olla tulossa ennen syksyä, koska seuraavat puoli vuotta keskityn siihen, minkä osaan parhaiten – kirjoittamiseen. Ja tämän jälkeen voi erittäin hyvin olla mahdollista, että uusi kirjatour alkaa jo heti syksystä lähtien – vähän erilaisesta näkökulmasta lähtien eli myös podcastit, joissa vierailen, voivat vaihtua! Mutta tämä tarkentuu vielä.

————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet bestseller-sijoituskirjani ”Viisas sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat” nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa edullisesti Adlibriksestä täältä tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi 

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä kaikista muistakin suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos taas olet uusi blogissa, Aloita täältä ja syvenny syvemmälle sijoittamisen ja henkilökohtaisen talouden maailmaan. Olen kirjoittanut blogiin 8 vuoden aikana yli 800 kirjoitusta henkilökohtaisen talouteen ja sijoittamiseen liittyen, joten löydät varmasti etsimäsi!

Muista myös seurata Omavaraisuushaastetta saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista! 

Omavaraisuushaaste Threads
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

Jätä kommentti