Warren Buffettia kuuntelemassa

Kävin siis viime viikonloppuna Berkshire Hathawayn yhtiökokouksessa Nebraskan Omahassa. Koko viikolopun pituinen setti oli äärimmäisen opettavainen, tai kuten tämänpäiväisessä HS Vision kolumnin tekstissäni kerron (kolumni täältä tällä kertaa kaikkien saataville!) kokous oli Parhaimmillaan hauskempi kuin stand-up-esitys. Opettavaisempi kuin yliopistoluento. Ja inspiroivampi kuin self-help-puhujat.

Nämä eivät ole onttoja ylisanoja, vaan koen, että tämänkertainen USA-matkani oli monella tapaa elämää muuttava ja vaikuttaa todennäköisesti pitkään niin sijoituksiini sekä näkemykseeni elämästä – toivottavasti pysyvästi positiivisella tavalla. Matkailu avartaa ja tuntuu, että saan nyt yli 30-vuotiaana reissaamisesta vielä enemmän irti kuin nuorempana.

Viime viikko onkin ollut hurja, kun oli niin Berkshire Hathawayn yhtiökokous, kuten myös uutinen siitä, että ainoa Buffettin kanssa kaikkien aikojen parhaasta sijoittaja-tittellistä kilpaillut Jim Simons menehtyi eilen. Ja kyllä Buffettikin vitsaili, että katsotaanko pääseekö enää ensi vuonna Berkshire Hathawayn yhtiökokoukseen, kun ikä alkaa 93-vuoden paikkeilla painaa ja kuolema voi nurkan takana väijyä milloin vain.

Tällä erää toivottavasti pääset fiiliksiin Berkshire Hathawayn yhtiökokouksesta HS Visio kolumnini avulla. Pitempi reportaasi kuvien ja kaikkien koettujen, puhuttujen ja ajatusteni kanssa saapuu blogiin, kunhan Amerikan-matkaltani saavun takaisin koto-Suomeen ensi viikolla.
————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet bestseller-sijoituskirjani ”Viisas sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat” nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa edullisesti Adlibriksestä täältä tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi 

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä kaikista muistakin suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos taas olet uusi blogissa, Aloita täältä ja syvenny syvemmälle sijoittamisen ja henkilökohtaisen talouden maailmaan. Olen kirjoittanut blogiin 8 vuoden aikana yli 800 kirjoitusta henkilökohtaisen talouteen ja sijoittamiseen liittyen, joten löydät varmasti etsimäsi!

Muista myös seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista! 

Omavaraisuushaaste Threads
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

 

6 kommenttia artikkeliin ”Warren Buffettia kuuntelemassa”

 1. Luin juuri aamulla kolumnisi. Tämähän on aivan erinomainen aihe. Kiitos, että jaat kokemustasi yhtiökokouksesta – tuntuu lähes siltä, että olisin ollut mukana. Jään odottelemaan laajempaa kirjoitustasi.

  Vastaa
 2. Oletko koskaan muuten miettynyt, että käännättäisit erinomaisen kirjasi englanniksi. Heikki Keskivälillä onkin tästä kokemusta ja varmaan voisi tulla kohtalaisen pienellä vaivalla lisää kirjan ostajia vaikka Amazonin kautta. Täysin eri asia tosin miten kustantaja tähän suhtautuu, mutta jos fyysisen kirjan kustannukset olisivat liian korkeita se voitaisiin julkaista vain e-kirjana. Mielestäni kirjasi on erittäin hyvä kansainväliselläkin mittatikulla verrattuna, mutta nyt kansainvälinen yleisö jää kokonaan ilman kirjaasi.

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Tuo on aika huikea kehu kirjasta! Ja joo itse asiassa, olen asiaa pohtinut, mutta tällä hetkellä jäänyt pohdinnan tasolle. Omistan kirjan käännösoikeudet eli kustantajan puolesta tämä olisi täysin ok ja voisin hankkia ihan kansainväliset kustantajan – tai sitten vain juuri julkaista Amazonissa.

   Ehkä tämä tosiaan pitäisi ottaa vakavamman pohdinnan alle, kirja tuntuu sen hyvän vastaanoton saaneen Suomessa. Toki pitäisi tehdä ns. kansainvälinen ja hieman päivitetty versio ensin, koska on jonkun verran Suomi-only juttuja, jotka pitäisi editoida, mutta tämä ei kauhean iso työ todennäköisesti itselleni olisi. Haluaisin todennäkösesti kyllä ihan ammattilaiskääntäjän hommaan, joten hintaa teoksen kääntämiselle tulisi se 10 000 euroa, joka on erittäin iso kertakustannus.

   Tällaiset kommentit kannustavat asiaa viemään eteenpäin, joten kiitos erittäin paljon!

   Vastaa

Jätä kommentti